4 produse esențiale după 40 de ani

De Ana Munteanu pe
După ce treci pragul vârstei de 40 de ani, trebuie să acorzi un alt fel de atenție tenului tău. Noi îți sărim în ajutor, spunându-ți, pe scurt, care sunt cele 4 produse peste care nu tebuie să sari niciodată după ce faci această vârstă. Da, cuvântul cheie este niciodată!

Protecție solară

Expunerea la soare fără cremă de protecție solară este factorul principal al apariției ridurilor premature și al inesteticelor pete maronii. Odată cu înaintarea în vârstă, pielea devine mai sensibilă, astfel că trebuie să schimbăm și crema cu protecție UV, alegând una pentru ten predispus la alergii și iritații. Și să o aplicăm în fiecare dimineață.

Retinol

Toți dermatologii confirmă acest lucru: nu există substanță mai puternică decât retinolul care să șteargă anii de pe chip. Dacă nu vei folosi produse care îl conțin, tenu tău va produce mai puțin colagen, pielea-ți va deveni mai ternă, mai brăzdată de riduri. Și nu vrei asta!

Ser bogat în antioxidanți

Din fericire, trăim într-o epocă în care avem la îndemână tot felul de soluții care să întârziere îmbătrânirea tenului. Printre ele se numără și serurile bogate în antioxidanți. Acestea blochează acțiunea radicalilor liberi – care provin din expunerea la soare fără cremă UV și din poluare – asupra pielii tale. Când se aplică? Dimineața, desigur, înainte să ieși din casă, deoarece atunci îți e pielea cel mai sensiblă și expusă păcătoșilor radicali liberi.

 Cremă hidratantă

Odată cu înaintarea în vârstă, glandele care produc lipide nu mai sunt la fel de productive. Astfel că trebuie să o ajuți, folosind o cremă cât mai hidratantă. O aplici dimineața și seara, peste serul cu retinol mai sus menționat.

Foto: Femeie 40 de ani / shutterstock

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro