Topul celor mai neprofitabile filme din ultimii ani

De Nicoleta Galeteanu pe

Curiozitatea scăzută a cinefililor pentru „Grindhouse” nu le-a adus acestora decât 25 mil. dolari din 67 milioane dolari investiţi în film.

Eddie Murphy 
s-a remarcat şi el pe marile ecrane în chiar două dintre producţiile cele mai nereuşite ale ultimilor ani.

Imagine That” („Puterea imaginaţiei”) îi aduce o singură satisfacţie actorului, care evadează în lumea imaginară a fiicei lui pentru a-şi răscumpăra neglijenţa faţă de aceasta.

Filmul a costat 55 milioane dolari, valoarea recuperată fiind de 23 milioane dolari.  

Regizat de Darren Aronofsky, „The Fountain” („Fântâna) este şi el pe lista perdanţilor în topul Forbes. În film joacă Hugh Jackman, iar povestea, despre viaţă şi moarte, se desfăşoară de-a lungul a trei epoci istorice diferite.

Cu toate acestea, filmul nu a reuşit nici în cinci ani să îşi recupereze bugetul decât pe jumătate, adică 16 millioane dolari din 35 millioane dolari.  

Nicole Kidman s-a regăsit şi ea în câteva filme nereuşite, ca „Bewitched” („Ce vrăji a mai făcut nevasta mea”), însă „The Invasion” („Invazia”) este cea mai remarcabilă dintre ele. Filmul a încasat doar 50% din costurile totale, 40 din 80 milioane dolari, în schimb a câştigat câteva critici suficient de urâte.  

Brad Pitt nu este nici el mai presus. Lungmetrajul „The Assassination of Jesse James” („Asasinarea lui Jesse James”) nu a obţinut niciun Oscar în 2007, chiar dacă era nominalizat la două categorii, în schimb, oamenii au ales să meargă la teatru ca să vadă filmul.  Doar 15 millioane dolari au reuşit să recupereze producătorii din 30 millioane dolari investite.  

Nici talentatul John C. Reilly nu a reuşit să impresioneze prea tare cinefilii cu rolul din „Walk Hard” („Calcă apăsat: Povestea lui Dewey Cox”). Regizat de Judd Apatow, filmul a pierdut mai puţin şi datorită bugetului mic alocat producţiei. Din 35 mil. dolari a recuperat 21 milioane dolari.   

Cunoscutul comic Mike Meyers a reuşit o glumă serioasă producătorilor, de această dată, cu rolul din „The Love Guru” („Gurul dragostei”). Filmul, realizat cu 62 milioane dolari, a încasat doar 41 milioane dolari. Nu foarte rău pentru top, dar nefast pentru Paramount, despre care s-a spus că situaţia fianciară prin care trece studioul vine după eşecul filmului.  

School for Scoundrels” („Clasa de tăntălăi) cu Billy Bob Thornton şi „Land of the Lost”, cu Will Ferrell, au adus, la rândul lor, pierderi de câte 70%, în raport cu investiţia realizată.   

În top îl întâlnim din nou pe Eddie Murphy, cu rolul din „Meet Dave” („Ţi-l prezint pe Dave”). Filmul a avut pierderi de 10 milioane doalari (din 60 mil. dolari). Însă nici frumoasa actriţă Charlize Theron nu este trecută cu vederea de cei de la Forbes. „Aeon Flux” a pierdut, de asemenea, 10 milioane dolari, dintr-un buget de 62 millioane doalari.  

„Producătorii”, cu Matthew Broderick în rolul principal, ocupă ultima poziţie în top, dar prima în ce priveşte cuantumul recuperat din vânzarea de bilete. Producătorul a încasat doar 38 millioane dolari din 45 millioane dolari investite, anunţă cei de la Forbes.

Foto: NortFoto
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2