James Cameron, cel mai bogat de la Hollywood în 2010

De Nicoleta Galeteanu, pe

Mega-producţia 3D „Avatar” i-a adus regizorului James Cameron aproape 260 de milioane de dolari, fiind plasat pe primul loc în topul celebrităţilor cu cele mai mari încasări de la Hollywood în 2010.
Pesemne că toată aşteptarea cineastului, care a aşteptat 15 ani pentru a-şi vedea viziunea pe marile ecrane, nu a fost deloc în van.

Potrivit clasamentului întocmit de Vanity Fair, câştigurile acestuia în 2010 se situează la nu mai puţin de 257 de milioane de dolari, datorat box office-ul uriaş de 2,8 miliarde de dolari pe care l-a generat filmul în  întreaga lume.

Alice făcut minuni în box-ofice

Situat pe locul doi în topul vedetelor prolifice, fermecătorul Johnny Depp nu aşteptat la fel de mult pentru a prinde rolul Pălărierului Nebun, rol care i-a aduce, în mod suprinzător, un record de încasări, având în vedere că animaţia „Alice în Ţara Minunilor” a fost introdus fără regrete nostalgice în topurile celor mai proaste filme ale anului, de către critici.

Averea cumulată de actor anul trecut se ridică la 100 de milioane de dolari, şi pentru rolurile din „Piraţii din Caraibe” şi „The Tourist„.

Spielberg – bani din parcuri de distracţii

Nici celebrul Steven Spielberg nu stă rău la capitolul încasări, deşi, în comparaţie cu James Cameron, veniturile acestuia sunt de trei ori mai mici.

Cele 80 de milioane de dolari câştigate în 2010 provin în mare parte din colaborarea sa cu Universal Studios, cineastul fiind consultat al parcurilor tematice deţinute de studiourile americane.

Regizorul pregăteşte în prezent un nou film care a trezit deja interesul publicului, ale cărui onorariul se ridică la 20 de milioane de dolari, pentru producerea şi regizarea peliculei.

„War Horse” este o dramă care prezintă relaţia dintre un băiat şi un cal, ale căror destine se întâlnesc în timpul Primului Război Mondial.

„Inception”, noroc doar la încasări

Nici regizorul Christopher Nolan nu se află mai prejos în clasamentul Vanity Fair. Chiar dacă „Inception” nu i-a adus nominalizarea la „cele mai bun regizor”, pelicula i-a generat venituri de 71,5 milioane de dolari anul trecut.

Leonardo DiCaprio nu este nici el nominalizat la Oscar, dar se poate laudă cu peste 60 de milioane de dolari câştigate de pe urma thriller-ului despre vise.

Alice in Wonderland” a făcut minuni şi în cazul regizorului Tim Burton, estimate la circa 53 de milioane de dolari, în timp ce rolurile lui Adam Sandler în comedii precum „Jack and Jill” sau „Just Go with It” (care se lansează pe 11 martie în România), i-au adus în cont 50 de milioane de dolari.

Pe locurile următoare în clasament se situează regizorul si scenaristul Todd Phillips (34 de milioane de dolari), Taylor Lautner (33,5 milioane de dolari) şi actorul Robert Downey Jr. (31,5 milioane de dolari).

Foto: Hepta.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro