Destinaţii: Locuri ciudate din România care merită vizitate

De Diana Zagrean pe

Pădurea Hoia-Baciu, Cluj

Denumită şi „Triunghiul Bermudelor” de România, deoarece povestea spuneă că un cioban a dispărut acolo cu tot cu cele 200 de oi, pădurea Baciu, sau Hoia, de lângă Cluj Napoca intră şi ea în topul nostru.

Localnicii refuză să meargă în pădure, care, spun ei, le provoacă simptome ca greaţa, friguri, vărsături sau migrene, anxietate şi chiar zgârieturi sau arsuri pe piele. Cele mai frecvente „fenomene” raportate în pădurea clujeană sunt sfere de lumină misterioase, voci ciudate şi chicoteli feminine dintre copaci, dar şi dispariţii de persoane.
Unii copaci au semne inexplicabile pe ei, cum ar fi zone carbonizate pe scoarţă.
Destinaţii: Locuri ciudate din România care merită vizitate

Pietrele vii din Ţara Luanei

Credeaţi că doar în Valea Morţii din California pietrele prind viaţă? Vă înşelaţi, deoarece în comuna Costeşti, din judeţul Buzău se găsesc nişte formaţiuni ciudate de piatră, denumite ştiinţific „trovanţi” care, în loc să scadă în timp, de la eroziune, cresc. Pe lângă asta, pietrele cu forme bizare se mişcă, conform localnicilor, care încearcă să le ţină pe lângă case, pentru mai mult noroc în gospodărie.

Întreg ţinutul din Munţii Buzăului, cunoscut sub numele de Ţara Luanei, este înţesat de legende şi locuri misterioase. Aici se găsesc peşteri cu picturi rupestre foarte vechi, platouri montane cu trovanţi şi locuri unde se întâmplă fenomene paranormale.
Legenda regelui Luana şi a cetăţii lui din munţi este înfricoşătoare. Regatul luminos al regelui a fost distrus de duşmani veniţi cu care de foc din cer să doboare soarele. Cetatea a ars din temelii, iar singurele „dovezi ale adevărului” au fost stocate într-o peşteră secretă.

Foto: Shutterstock, Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2