Cinci destinaţii pentru sporturile de iarnă

De Roxana Andrei, pe Ultimul update Luni, 10 ianuarie 2022, 12:43

Şterge-ţi schiurile de praf sau scoate snowboard-ul de la naftalină pentru că se deschide sezonul sporturilor de iarnă. Cele mai provocatoare pârtii te aşteaptă să-ţi testezi calităţile.
Destinaţiile pe care le-am ales se adresează amatorilor şi profesioniştilor.

Indiferent de categorie dragostea pentru sporturile de iarnă şi nevoia de adrenalină se îmbină perfect pe cele mai frumoase pârtii din cinci ţări cu tradiţie.

Austria: destinaţia ideală pentru vacanţă

Peste 100 de  regiuni montane şi peste 22.000 de kilometri de pârtie vă stau la dispoziţie pentru o vacanţă memorabilă.

Staţiunile de schi din Austria sunt destul de ofertante pentru toate gusturile.

Găsiţi de la pârtii dificile pâna la cele uşoare de o calitate excelentă şi servicii ireproşabile, instalaţii de cablu performante şi un peisaj dominat de Alpi, care sigur te va încânta.

Cinci destinaţii pentru sporturile de iarnă Pistele sunt şi nocturne şi sunt înconjurate de numeroase restaurante şi cabane atractive.

Poţi alege între staţiuni precum Kaprun, Zell am See sau regiunea Saalbach – Hinterglemmcu cea mai mare reţea de pârtii.

Tirol (Kitzbuhel, Solden, St. Anton), în Salzburgerland sau pe gheţarul Kitzsteinhorn sunt alte regiuni care îţi vor oferi senzaţii minunate.

Preţul porneşte de la 40 Euro de persoană pe zi.

Vezi statiuni montane din Austria unde te poti distra in vacanta!

Alpii italieni aşteaptă să fie schiaţi

Cinci destinaţii pentru sporturile de iarnăIubitorii de sporturi de iarnă preferă Italia ca destinaţie în primul rând datorită pârtiilor însorite, întotdeauna îngrijite şi albe, dotate cu instalaţii de cablu ultramoderne, dar şi pentru peisajul extraordinar.

Toate regiunile de schi italiene sunt renumite pentru impecabilitatea serviciilor, pentru o zăpadă artificială perfectă şi mai ales pentru preţurile accesibile.

Unul din locurile perfecte de petrecut vacanţa este chiar în inima Parcului Naţional ” Stelvio” în staţiunea Livigno situată la o altitudine de 1738 m.

Preţurile pentru o astfel de experienţă pornesc de la 25 de euro de persoană pe zi.

Bulgaria – 3 staţiuni cu tarife imbatabile

Cinci destinaţii pentru sporturile de iarnăBulgaria s-a dezvoltat frumos şi este demnă de atenţia turiştilor pentru servicii calitative, condiţiilor foarte bune de schi şi a ofertelor de cazare care sunt foarte accesibile ca preţ.

Bansko, Borovets si Pamporovo sunt recunoscute internaţional.

Borovetes este cea mai mare staţiune a Bulgariei echipată cu o telegondolă modernă, teleschiuri duble, telescaune şi instalaţii performante.

În inima munţilor Rodopi se află staţiunea Pampovoro la o altitudine de 1650 m deasupra nivelului mării. Cel mai modern centru de schi din Bulgaria se găseşte în staţiunea Bansko.

Preţurile pornesc de la 36 de euro de persoană pe zi

Vezi si statiuni montane din Bulgaria, unde poti schia in voie!

Elveţia – visul unei ierni perfecte

O destinaţie pentru cunoscători, aceasta poate fi categoristită drept o destinaţie exclusivistă.

Cinci destinaţii pentru sporturile de iarnăCondiţiile oferite de eleveţieni sunt şi ele impecabile, de la cazare până la starea pârtiilor şi multitudinea de instalaţii de transport pe cablu.

Ce-i ţine departe pe iubitorii de astfel de sporturi sunt preţurile mai ridicate decât în alte staţiuni de gen  şi lipsa curselor low cost.

Pe lângă sport vă puteţi delecta şi cu bucătăria specifică Cheese Fodue, Raclette sau vă puteţi relaxa la unul din centrele spa care sunt peste tot.

Preţul porneşte de la 85 euro pe zi pentru fiecare persoană.

Franţa: între Pirinei şi Alpi

Poate cea mai cunoscută destinaţie de schi din Europa, Franţa se bucură de turişti datorită munţilor Alpi şi Pirinei, a peisajelor grandioase şi a varietăţii de pârtii care satisfac şi pe cei mai pretenţioşi sportivi.

Cinci destinaţii pentru sporturile de iarnăPe lângă cele 400 de staţiuni de iarnă echipate în Alpi (reprezintă doar 6% din suprafaţa sa) Chamonix are cea mai înalta linie de telecabină din Europa, iar Trois Vallées este de cea mai întinsă zonă de schi a planetei.

Chiar dacă alegi ca destinaţie Staţiunea Charmoix sau doar un sat tradiţional francez precum Courchevel sau Tignes, Franţa va fi cu siguranţă o alegere pe gustul tău unde vei reuşi să te distrezi. Dacă vrei să fii în centrul acţiunii oprează pentru Val d’ Isere supranumit şi satul „autentic al schiorilor”.

De la 38 de euro de persoană pe zi.

Pentru oferte personalizate agenţia de turism Travel Studio vă stă la dispoziţie.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!