Cele mai grave accidente de pe platourile de filmare

De Nicoleta Galeteanu, pe

Beneficiind de dubluri şi efecte speciale complete, munca actorilor pe platourile de filmare pare floare la ureche. Aparent, aşa se vede din filmările care rulează în genericul de final.
În realitate însă, actorii sunt expuşi la riscuri reale – unii au suferit accidente mortale sau au rămas paralizaţi pe viaţă.

Recent, şi Olivia Wilde s-a aflat la un pas de moarte, în timpul filmărilor pentru pelicula „Cowboys & Aliens”.

În una din scene, actriţa era să fie călcată în picioare de o herghelie de cai, a declarat aceasta pentru E! News, precizând că momentul se va observa în film.

Actorul Walton Goggins, coleg pe platoul de filmare în filmul lui Jonn Favreau, i-ar fi salvat viaţa, actriţa povestind cum colegul său şi-a întors calul într-o parte, oprind astfel nenorocirea care s-ar fi putut întâmpla.

Sună înspăimântător jobul de actor şi încă nu este cel mai grav accident petrecut la filmări.

Brandon Lee, împuşcat mortal

Brandon Lee, fiul lui Brucee Lee, a fost împuşcat mortal în timp ce filma o scenă pentru filmul „The Crow” (Corbul).

Deşi s-au folosit gloanţe oarbe, proiectilul i-a străpuns atât de adânc abdomenul, încât a fost imposibil ca acesta să mai poată fi salvat.
Brandon Lee a murit la 28 de ani, la 20 de ani de la moartea tatălui său.

Christopher Reeve, paralizat pe viaţă

Christopher Reeve, cel mai cunoscut interpret al supereroului Superman, a rămas paralizat în 1995, după ce a căzut de pe cal şi şi-a fracturat coloana vertebrală. Şi-a petrecut restul vieţii într-un scaun cu rotile, până în  2004, când actorul a murit în urma unei complicaţii cardiace.

„Blestemul lui Batman”

În ce priveşte seria „Batman”, unii ar specula că proiectul ar fi fost un blestem pentru actorii distribuiţi în film. Mai mult, distribuţia principală suferind, în mod misterios, accidente teribile, care sfidează teoria coincidenţelor.

Chiar dacă nu s-a întâmplat pe platoul de filmate, „Blestemul lui Batman” a lovit în numeroşi actori care au jucat în serie. Heath Ledger a murit în 2008, Morgan Freeman a suferit un grav accident de maşină după rolul din serie, asta după ce un tehnician a decedat în timpul unei cascadorii pe platoul de filmare.

Daniel Craig, agentul vulnerabil la accidente

Şi ultimul film James Bond, „Quantum of Solace”, pare a fi blestemat.
Agentul 007, Daniel Craig, a suferit mai multe accidente pe platourile de filmare. Actorul şi-a rupt doi dinţi într-o cascadorie şi şi-a pierdut vârful unui deget.

De asemenea, în timpul aceloraşi scene, doi cascadori s-au rănit grav, după ce maşina în care se aflau a intrat într-un camion. Unul dintre aceştia a fost transportat la spital în comă.

Sylvester Stallone nu e chiar aşa de invincibil

Sylvester Stallone este unul dintre actorii care îşi realizează singur cascadoriile. În timpul filmărilor la „The Expendables”, în timpul unei scene în care se lupta cu Stone Cold Austin, actorul şi-a rupt gâtul. Transportat de urgenţă la spital, Stallone a fost operat, iar de atunci acesta s-a ales cu o bucată de metal implantată în gât.

Foto: Hepta.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!