Polițiștii, obligați să șteargă toate fotografiile cu declarațiile pe proprie răspundere din telefoanele personale

De Oana Savin, pe
Polițiștilor li s-a cerut să șteargă din telefoanele personale toate fotografiile făcute declarațiilor pe proprie răspundere pe care le-au făcut cu ocazia controalelor efectuate pe perioada Stării de Urgență.

Polițiștii au fost instruiți cu privire la prevederile legale în vigoare, în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal. În acest sens, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, aceștia pot fotografia declarațiile pe proprie răspundere cu telefoanele mobile sau tabletele de serviciu, iar dacă au efectuat aceste fotografii cu telefoanele personale, aceștia vor șterge aceste fotografii imediat ce informațiile au fost introduse în bazele de date”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului General al Poliției, preluat de Mediafax.

Citește și: Medic: „Mănușile purtate la cumpărături nu ne protejează împotriva coronavirusului. Fac mai mult rău decât bine”

Imaginile realizate de polițiști reprezintă o „vulnerabilitate” a sistemului în cadrul procesului de protecție a datelor, ele putând fi „diseminate” către entități care le-ar putea folosi în interes propriu sau pentru acțiuni ilegale”, se mai arată în comunicat.

Potrivit IGPR, această situație a fost analizată și cu specialiștii din cadrul Autorității Naționale de Supraveghere a Datelor cu Caracter Personal, precum și cu cei ai Oficiului Responsabilului cu Protecția Datelor Personale.

Sursă foto: Arhivă

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!