ASPA poate prelua animalele bucureștenilor testați pozitiv cu coronavirus

De Unica.ro, pe

Primăria Capitalei, prin Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA), a anunțat că poate prelua animalele de companie ale bucureştenilor infectați cu noul coronavirus care au nevoie de spitalizare şi nu au rude sau cunoştinţe care pot avea grijă de acestea.

Locuitorii Capitalei își pot lăsa animalele în grija ASPA, un serviciu public din cadrul Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

„Cei interesaţi trebuie să sune la ASPA la numărul 021/9844. Echipe ale ASPA se vor deplasa la adresele indicate pentru a ridica animalele de companie. Acestea vor fi adăpostite temporar în cadrul centrelor ASPA sau la alte asociaţii cu care colaborează ASPA. Animalele vor fi cazate în ţarcuri individuale, fără a lua contact cu ceilalţi câini din centre. Proprietarii vor primi periodic poze/filmări cu companionii lor. Animalele vor fi preluate în baza unui formular de cedare temporară, semnat în calitate de proprietari. După externarea proprietarilor, animalele vor putea fi recuperate de la ASPA sunând la 021/9844”, se arată într-un comunicat publicat de ASPA pe rețelele de socializare.

Epidemia de coronavirus: Mii de animale, infectate în mod intenționat cu COVID-19

Coronavirus în România: Stare de urgență, începând de luni, 16 martie 2020

ASPA are grijă și de animalele bolnave

„Pentru moment sunt pregătite 20 de ţarcuri individuale. În funcţie de evoluţia situaţiei, există capacitate pentru suplimentarea locurilor. Animalele vor fi supravegheate în fiecare zi, vor primi hrană, îngrijiri medicale şi li se va face curăţenie zilnic. La preluarea animalelor, proprietarii vor preciza toate aspectele de care trebuie să se ţină cont pe perioada cazării la ASPA. Prin urmare, câinii cu diete speciale vor fi hrăniţi corespunzător”, se arată în anunț.

Stăpânii animalelor cu probleme medicale nu trebuie să își facă griji pentru că acestea vor fi tratate corespunzător și își vor primi medicamentația.

„Dacă sunt probleme grave, putem colabora cu clinici veterinare fie pentru cazare temporară, fie pentru analize, fie pentru tratament. Câinii cu probleme minore de sănătate vor primi tratament în centrele ASPA. Dacă intervine o problemă de sănătate în perioada în care câinele este cazat la ASPA, acesta va beneficia de investigaţiile şi tratamentul necesare fie în centrul ASPA, fie în clinici cu care colaborăm, în funcţie de problema medicală apărută”, precizează ASPA.

Animalele vor fi transportate cu maşinile de transport ale ASPA, autorizate DSV. Maşinile sunt dezinfectate în fiecare zi, a adăugat ASPA, informează Agerpres.

Sursă foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!