Adevărul despre copiii singuri la părinți – sunt sau nu mai narcisiști?

De Bianca Prangate pe

Ideea că acei copii care cresc singuri la părinți sunt mai narcisiști nu este una nouă – nici pe departe. Dar este realitate sau doar un mit?

Psihologul Michael Dufner, de la Universitatea Leipzig din Germania s-a numărat prin cercetătorii din spatele unui studiu nou cu privire la copiii singuri la părinți și a spus, conform Science Alert: „Acum putem spune cu destul de multă certitudine că acei copii care sunt singuri la părinți nu sunt substanțial mai narcisiști decât copiii cu frați și surori.”

Cercetătorii au analizat datele de la 1.810 persoane, din care 233 erau singure la părinți, iar 1.577 aveau unul sau mai mulți frați și surori. Ei au analizat două trăsături de personalitate pentru a măsura narcisismul, și anume sentimentele de auto-admirație și de rivalitate cu cei din jur. La final, s-a dovedit că aceste trăsături nu erau mai puternice în rândul oamenilor care au crescut singuri la părinți, dovedind că lipsa de frați sau surori nu duce neapărat la narcisism.

Așadar, ideea că un copil care crește singur la părinți va fi mai narcisist nu este nimic mai mult decât un mit – dar, ca la orice alt mit, va mai dura până va cădea de pe piedestal.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro