Untul poate fi folosit în foarte multe feluri de mâncare: de la tartine la cartofi piure, fripturi suculente sau aluaturi delicioase. Noi vă propunem să schimbaţi gustul clasic
al untului, adăugând arome şi verdeţuri pentru nişte reţete mai… cu tâlc!
Iată câteva reţete de unt aromat!
Unt cu ierburi proaspete
Într-un castronaş, amestecă un pachet de unt moale cu 1 linguriţă de busuioc proaspăt, 1 linguriţă de cimbru şi 1 linguriţă de pătrunjel, toate tăiate foarte mărunt. Amestecă bine, lasă la rece.
Unt cu usturoi şi ceapă
Lasă untul la căldură, până când capătă o textură moale (nu îl topi la foc!). Apoi, pune-l într-un castronaş şi adaugă 2 căţei de usturoi tăiat fîn şi o linguriţă de ceapă, tăiată fîn. Amestecă bine, apoi pune la frigider. Unt cu parmezan şi ardei iute
Într-un castronaş, amestecă un pachet de unt moale cu 2 linguriţe de parmezan ras şi 1/8 linguriţă de arde iute tocat mărunt (dar să fie iute!). Lasă la rece.
La ce poţi folosi untul aromat:
La tartine – va avea un gust diferit faţă de untul normal şi poţi mânca tartine doar cu acest unt aromat.
La fripturi – în special de porc. Unge feliile de carne cu puţin unt aromat şi vor avea o savoare aparte.
La piureul de cartofi. Adaugă o parte unt normal, o parte unt aromat atunci când prepari piure.
Foto: Shutterstock
Află şi alte 37.000 de reţete şi articole, numai pe Gustos.ro!