Trucuri culinare pentru orez şi sosuri

De Libertatea pentru femei, pe

Invaţă să prepari orezul corect şi să faci cele mai bune sosuri!

Orezul corect preparat

– Atunci când preparăm orez cu lapte, este bine ca orezul să se fiarbă mai întâi în apă, până se umflă puţin şi apoi în lapte. Dacă se pune la fiert direct în lapte, lactoza din conţinutul acestuia întăreşte orezul şi nu se mai înmoaie la fiert.
– La garnituri sau la diverse mâncăruri cu orez, acesta se căleşte într-o cratiţă cu ulei, numai 1-2 minute, timp în care se amestecă uşor cu o lingură de lemn. Se stinge apoi cu supa fierbinte şi nu se amestecă foarte mult, pentru că altfel boabele nu mai rămân întregi şi se terciuiesc.

Sosuri gustoase

– La sosul alb, făina se căleşte foarte puţin, nu se rumeneşte. Este bine ca untul folosit să nu se încingă, ci să se încălzească doar cât să se înmoaie.
– Apa care serveşte la fierberea legumelor pentru pregătirea unei garnituri, nu se aruncă, ci se foloseşte la prepararea sosurilor.
– Vinul alb din sosuri se poate înlocui cu două linguriţe de zahăr dizolvate în puţin oţet de vin.
–  La sosurile dietetice nu se adaugă ceapa prăjită. Aceasta se fierbe separat, se toacă sau se trece printr-o sită şi apoi se adaugă în sos.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!