Trei reţete de dulciuri de Paşte, propuse de specialiştii Chef Parade

De Laura Davidescu, pe
Ţi-ar plăcea să ai nişte dulciuri deosebite pentru masa de Paşte? În colaborare cu Electrolux, specialiştii Chef Parade Cooking School din Bucureşti îţi propun trei reteţe simple şi foarte gustoase şi te aşteaptă la cursuri de gătit, la petreceri, workshop-uri sau team building-uri pentru corporaţii, adresându-se tuturor celor care vor să înveţe, să se relaxeze sau, pur şi simplu, să-şi desăvârşească abilităţile culinare.

Bomboane din ciocolată albă

Timp de preparare: 90 minute

Ingrediente:

100 g ciocolată albă

marţipan

colorant alimentar (albastru, roşu, verde, galben)

o formă de silicon

Mod de preparare:

  1. Se rupe în bucăţele ciocolata şi se pune într-un bol termorezistent. Se topeşte la bain-marie, amestecând continuu cu o lingură de metal. Se evită folosirea unei linguri de lemn sau de plastic deoarece acestea absorb umezeala care face ciocolata să se întărească.
  2. Se pune, cu ajutorul unei linguriţe, ciocolată lichidă într-o formă de silicon specială, pentru ciocolată de casă.
  3. Se lasă să se întărească într-un loc răcoros, timp de minimum două ore.
  4. Se scoate cug grijă ciocolăţelele din forme şi se unesc două câte două (cu puţin albuş de ou).
  5. Se ornează cu marţipan colorat.

Cuib de pasăre

Timp de preparare: 75 minute

Ingrediente:

220 g unt nesărat, 82% grăsime, la temperatura camerei

140 g zahăr

200 g făină cernută

Un sfert de linguriţă de sare

60 g pudră de cacao cernută

150 g nucă de cocos rasă

170 g ciocolată

230 g smântână dulce, 32% grăsime

O linguriţă ness

6 ouă de ciocolată albă

Mod de preparare

  1. Se încălzeşte cuptorul la 180 grade. Într-un bol se amestecă untul şi zahărul.
  2. Într-un alt bol, se amestecă făina, sarea, pudra de cacao şi nuca de cocos., după care se adaugă peste compoziţia de unt şi zahăr şi se amestecă în continuare. Aluatul obţinut se ţine la rece 30 de minute, învelit într-o folie de plastic.
  3. Într-un vas termorezistent, se pun ciocolata, smântâna şi nessul. Se amestecă la bain-marie până se topeşte ciocolata. Apoi se lasă la răcit, amestecând din când în când.
  4. Pe o suprafaţă presărată cu făină, se întinde o foaie din aluat, care se taie în forme rotunde cu ajutorul unui pahar. Se lasă la rece încă 20 de minute, după care se bagă la cuptor 14 minute.
  5. După ce se răcesc, se decorează cu crema de smântână şi ciocolată, iar pe deasupra se presară nuca de cocos şi se aşază ouăle de ciocolată.

Figolli (specialitate malteză)

Timp de preparare: 60 minute

Ingrediente:

Pentru aluat

300 g zahăr pudră

800 g făină cernută

400 g unt 82% grăsime

Coaja rasă de la o lămâie

4 gălbenuşuri de ou

 

Pentru pasta de migdale

600 g zahăr pudră

2-3 albuşuri de ou

Coajă rasă de lămâie

Câteva picături de apă de flori de portocal

600 g migdale mărunţite

Pentru ornat – glazură royal icing

Mod de preparare:

  1. Se amestecă zahărul cu făina şi untul până când amestecul se aseamănă cu un aluat sfărâmicios.
  2. Se adaugă coaja de lămâie rasă şi gălbenuşurile, amestecate cu puţină apă pentru a face un aluat. Aluatul obţinut se ţine la frigider, învelit în folie alimentară, 15-20 de minute.
  3. Se amestecă zahărul, apa de flori de portocal, coaja de lămâie, migdalele măcinate şi albuşurile de ou si se frământă până se onbţine o pastă uniformă. Se întinde aluatul şise taie în diferite forme, având grijă săse obţină un număr par din fiecare formă.
  4. Tava de copt se unge cu ulei şi se tapetează cu făină. Se aşază prima formă pe tavă, se unge cu pastă de migdale, având grijă să se lase o mică margine. Se suprapune peste aceasta o formă identică şi se apară marginile ei. Formele se lipesc mai uşor dacă se udă marginile cu o perie de patiserie înainte de a le lipi.
  5. Se coc la 200 grade C timp de 5 minute, apoi la 180 grade aproximativ 20 de minute, până biscuiţii devin aurii. Se lasă la răcit în tavă.
  6. Când s-au răcit, se dau cu glazură. Se pot decora cu glazutră colorată diferit, cu colorant alimentar.

 

Poţi câştiga şi tu un curs de gătit în campania “Găteşte ca un Chef chiar la tine acasă”

Persoanele care cumpără un set format dintr-o plită şi un cuptor Electrolux primesc un curs de gătit la şcoala Chef Parade. Campania se desfăşoară în perioada 1 aprilie – 31 mai 2015. În campanie se pot înscrie cei care achiziţioneazăun set format dintr-o plită şi un cuptor Electrolux pe aceeaşi factură şi îşi înregistrează produsele pe site-ul www.registerelectrolux.com/Romania.

Foto: dulciuri de Paste/ Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro