Tort de mere

De Lumea Femeilor pe

Nu ştii ce prăjituri să faci sau ce mâncare să mai găteşti? Te ajutăm noi, cu cele mai simple şi mai gustoase reţete culinare, perfecte pentru tine şi familia ta.

timp de preparare tort de mere: 30 minute
timp de coacere: 50 minute

Ingrediente pentru 16 porţii

– 250 g făină
– 150 g unt
– 300 g zahăr
– 1 ou
– 1 kg mere
– 2 linguri coajă rasă de lămâie
– 2 pachete de budincă de vanilie
– 750 ml zeamă de compot de mere
– 300 g frişcă
– 1 zahăr vanilat
– 2 linguriţe pudră de cacao

Mod de preparare

1. Se face un aluat din făină, unt moale, 100 g zahăr, ou şi sare. Se înveleşte în celofan şi se lasă 30 de minute la rece.
2. Merele se curăţă, se taie bucăţi mari şi se presară coaja rasă de lămâie.
3. Se pun pe foc 700 ml zeamă de compot de mere şi 200 g zahăr. Praful de budincă se dizolvă cu 50 ml de zeamă rece de compot, apoi se toarnă în zeama fierbinte şi se fierbe până se îngroaşă. Se adaugă bucăţile de mere.
4. Aluatul se întinde şi se aşază în forma de copt (de preferat, cu marginile detaşabile), unsă cu unt.
5. Se toarnă compoziţia peste aluat şi se coace aproximativ 50 de minute.
6. După ce se răceşte, se scoate din formă şi se ornează cu frişcă şi praf de cacao.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro