Tort cu pişcoturi

De Unica.ro pe

Nu stii ce prajituri sa faci sau ce mâncare sa mai gatesti? Te ajutam noi, cu cele mai simple si mai gustoase retete culinare, perfecte pentru tine si familia ta.

Ingrediente:

â–º8 ouă
â–º8 linguri zahăr
â–º8 linguri făină
â–º1/2 pliculeţ praf de copt
â–º1 pachet cremă de vanilie
â–º2 pachete pişcoturi
â–ºrom pentru însiropat
(aproximativ 100 ml)
â–º400-500 ml frişcă pentru ornat

1. Se face un aluat de pandişpan din 8 ouă, 8 linguri de zahăr şi 8 linguri de făină amestecată cu praful de copt. Se coace în cuptorul încins, la foc potrivit,
25 minute. Când se răceşte, se taie pe orizontală, în două foi.
2. Crema de vanilie se prepară conform instrucţiunilor de pe pachet şi se lasă să se răcească.  
3. Se pune pe un platou o foaie de pandişpan, apoi se pune jumătate din cremă şi pişcoturile însiropate cu puţin rom. Se acoperă pişcoturile cu restul de cremă, iar deasupra se pune şi cealaltă foaie de pandişpan.
4. Se lasă la rece 2-3 ore şi se ornează cu frişcă.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro