Salată de ceapă

De Unica.ro pe

Nu stii ce prajituri sa faci sau ce mâncare sa mai gatesti? Te ajutam noi, cu cele mai simple si mai gustoase retete culinare, perfecte pentru tine si familia ta.

Ingrediente (pentru 4 porţii)

â–º300 g ceapă albă
â–º300 g ceapă roşie
â–º100 ml vin alb
â–ºo liguriţă boia dulce de ardei
â–º100 ml suc de roşii
â–ºulei
â–ºsare
â–ºpiper
â–ºcimbru uscat

1. Mai întâi, se prepară un sos picant din sucul de roşii amestecat cu boiaua de ardei, o lingură de ulei, un vârf de cuţit de cimbru, sare şi piper după gust. Se amestecă energic până se dizolvă toată sarea şi se înglobează piperul şi cimbrul. Se prepară cu cel puţin jumătate de oră înainte de a fi folosit.
2. Ceapa se curăţă, se spală şi se taie solzişori. Se pune într-un castron, se presară cu puţină sare şi se stropeşte cu sos picant şi vin îndoit cu apă. Se amestecă uşor să ajungă toată ceapa în sosul format, se acoperă vasul şi se păstrează la rece 10-15 minute.
3. Când se serveşte salata, se mai pot adăuga câteva picături de ulei.

Foto: shutterstock

EXCLUSIV! Melania Medeleanu și băiețelul său pe coperta Revistei Unica

EXCLUSIV! Melania Medeleanu și băiețelul său pe coperta Revistei Unica