Reţete raw: Tort de ciocolată cu mentă

De Ileana Voicu Ghinea, pe

Sunt convinsă că încă îţi mai este dor de o bucăţică de ciocolată cu mentă.
Sincer, este preferata mea, însă recunosc că nu am găsit până astăzi reţeta raw. Norocul a făcut să mă întâlnesc cu o prietenă pasionată de raw care mi-a dat vestea cea buna: Se poate face tort raw de ciocolată şi mentă!

Atunci să trecem la treabă zic!

Ca şi ingrediente ai nevoie de:

4 linguri de cacao
5 linguri de miere
2 linguri ulei de palmier
1 cană alune, nuci caju, seminţe sau migdale sau cate puţine din toate
1 sfert de cană de apă
o legătură de frunze de mentă

Mod de preparare:

Nu este nimic greu în a face acest tort. Mai întâi lucrezi la blat. Nucile caju se pun în blender şi împreună cu 3 linguri de miere se obţine un blat delicios. Dacă ţi se pare că este ărea lipicios îl mai poţi tăia cu puţină apă.
În partea a doua te ocupi de cremă. La fel, toate ingredientele în blender. Se mixează până când totul se transformă într-o compoziţir cremoasă.
La final, cele două compoziţii, mai întâi blatul şi apoi crema, se pun într-un inel alimentar, se ornează cu câteva frunze de mentă şi se pun la congelator.
După jumătate de oră prăjitura poate fi servită.

Poftă bună!

Pentru cei care preferă, totuşi, hrana tradiţională, pregătim astăzi un tort exotic cu clătite.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!