Reţete raw: Ruladă de nuci cu scorţişoară şi stafide fără foc

De Diana Zagrean pe

Ruladele sunt un desert delicios şi pot fi servite dimineaţa, ca mic dejun, la cafea, când ai invitaţi, sau chiar şi seara, ca dulciuri uşoare, înainte de culcare. Iată o reţetă culinară de desert sănătos, în variantă raw: ruladă de nuci cu scorţişoară şi stafide fără foc.
Ingrediente aluat ruladă:
5 curmale
¼ ceaşcă apă
1 ceaşcă seminţe de in pisate
1 ¼ făină de migdale
1 ceaşcă fulgi de grâu spelta
1 ceaşcă nuci pecan tocate fin
2 linguriţe scorţişoară
3 linguri ulei de măsline
¼ ceaşcă sirop de agave
1 ceaşcă apă purificată
1 linguriţă esenţă de vanilie
Un praf de sare de Himalaya sau de mare
Mod de preparare:
Înmuiaţi curmalele şi curăţaţi sâmburii. Amestecaţi curmalele cu ¼ ceaşcă apă, până obţineţi o pastă groasă.
Amestecaţi seminţele de in, făina de migdale, nucile pecan şi fulgii de grâu spelta.
Într-un castron, amestecaţi pasta de curmale cu uleiul de măsline, siropul de agave şi 1 ceaşcă de apă. Amestecaţi bine ingredientele uscate cu cele umede şi întindeţi pe o foaie de deshidratare. Aluatul întins nu trebuie să fie mai gros sau subţire de 1 centimetru. Deshidrataţi pe ambele feţe şi cât aluatul stă la uscat, puteţi prepara crema pentru umplutură.
Ingrediente umplutură:
Pulpa de o nucă de cocos
1 ceaşcă alune caju
½ ceaşcă migdale
¼ ceaşcă sirop de agave
1 lingură vanilie
½ ceaşcă stafide
Mod de preparare:
Lăsaţi migdalele şi alunele caju la înmuiat pentru cel puţin 3 ore, înainte de preparare. Amestecaţi într-un blender toate ingredientele, mai puţin stafidele, până la omogenizare. La final amestecaţi cu o lingură şi stafidele prin cremă.
Asamblare ruladă:
Întindeţi aluatul deshidratat pe o coală de hârtie de copt şi întindeţi crema în mod egal pe toată suprafaţa. Rulaţi şi lipiţi cu puţină cremă la capete sau cu sirop de agave. Tăiaţi felii groase şi serviţi cu cafea, îngheţată sau ceai.

Poftă bună!
Foto: Facebook
 
 

Dima Trofim, despre perioada de doliu: "Am trecut cu foarte mare greutate"

Dima Trofim, despre perioada de doliu: "Am trecut cu foarte mare greutate"