Reţete raw: Fursecuri de ovăz cu gem de fructe goji fără foc

De Diana Zagrean pe

Fructele goji sunt nu numai sănătoase şi pline de vitamine, minerale şi antioxidanţi, dar şi foarte gustoase. Dacă vreţi să încercaţi fructele minune într-o versiune dulce şi potrivită pentru adepţii raw vegan, nu rataţi reţeta noastră. Iatcă cum puteţi să faceţi fursecuri de ovăz cu gem de fructe goji fără foc.
Ingrediente fursecuri de ovăz:
½ ceaşcă fulgi de ovăz
¼ ceaşcă seminţe de cânepă
¼ ceaşcă fulgi de cocos
½ ceaşcă migdale
¼ ceaşcă unt de cocos
1 lingură ulei de cocos virgin
Un praf de sare de Himalaya
Coaja rasă de la o lămâie
½ linguriţă esenţă raw de lămâie
6 linguri de sirop de agave (sau după gust)
Amestecaţi într-un blender fulgii de ovăz cu puţină apă, migdalele, seminţele de cânepă şi fulgii de cocos până obţineţi o pastă consistentă. Adăugaţi sarea, coaja de lămâie, siropuld e agave şi amestecaţi bine. Topiţi untul şi uleiul de cocos şi adăugaţi-le la pasta pentru fursecuri. Formaţi fursecuri cu mâna şi daţi-le la frigider până este gata gemul de fructe goji.
Reţete raw: Fursecuri de ovăz cu gem de fructe goji fără foc
Ingrediente gem de fructe goji:
½ ceaşcă fructe goji deshidratate
¼ ceaşcă fructe merişor deshidratate
¼ ceaşcă suc proaspăt de portocale
Suculd e la o jumătate de lămâie
3 linguri de apă purificată
2 linguri de sirop de agave
4 căpşuni organice (opţional)
2 linguriţe seminţe psyllium decorticate
Puneţi fructele deshidratate într-un castron, adăugaţi apă şi lăsaţi-le la rehidratat circa 2 ore. Scurgeţi apa şi amestecaţi fructele într-un blender la viteză mare, alături de căpşuni şi siropul de agave. Adăugaţi seminţele de psyllium, amestecaţi bine şi lăsaţi să se odihnească 15 minute, după care amestecaţi din nou. Rolul seminţelor este acela de a îngroşa gemul şi a da aspectul gelificat, fără fierbere sau tone de zahăr.
Puneţi câte puţin gem pe fursecuri şi păstraţi la rece până la 4 zile.
Poftă bună!
Foto: Facebook
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro