Reţetă complexă, dar atât de gustoasă că nici nu vă veţi aminti că este făcută fără foc şi numai cu ingrediente naturale. Dacă vreţi să impresionaţi la o petrecere, încercaţi acest cheesecake cu portocale, nuci pecan şi rodie fără foc. Ingrediente crustă pecan:
2 ceşti nuci pecan 1/3 ceaşcă curmale fără sâmburi 1 linguriţă ghimbir ras ½ linguriţă vanilie
Amestecaţi toate ingredientele într-un blender şi presaţi pasta obţinută într-o formă de tartă. Daţi la frigider până este gata crema şi gemul de merişor. Ingrediente cremă de portocale:
3 ceşti felii de portocale 2 ceşti alune caju ½ ceaşcă sirop de arţar sau agave 6 picături sirop stevia 2 linguri suc de lămâie 1 linguriţă coajă rasă de portocală 1 linguriţă extract vanilie 5 picături ulei esenţial portocale Un praf de sare de Himalaya ½ ceaşcă ulei de cocos topit 2 linguri unt de cacao topit
Amestecaţi toate ingredientele, mai puţin uleiul şi untul într-un blender, până obţineţi o pastă moale. Adăugaţi şi restul ingredientelor şi mai amestecaţi puţin. Turnaţi crema de cheesecake peste crustă şi daţi la frigider pentru 8 ore sau 4 ore la congelator. Ingrediente gem de merişor:
2 ceşti merişor rehidratat sau proaspăt ½ ceaşcă suc de portocale 2 linguri pudră de rodii 5 picături sirop stevia 2 linguriţe sirop de arţar 2 linguriţe suc de lămâie 2 linguri seminţe chia Arome, după gust
Amestecaţi toate ingredientele, mai puţin seminţele de chia şi fructele de goji într-un blender. Adăugaţi seminţele de chia şi amestecaţi cu o furculiţă, alături de goji. Daţi la rece. Poftă bună!
Foto: Facebook