Reţete raw: Falafel delicios şi sănătos

De Ileana Voicu Ghinea, pe

Nu credeai că acest produs, destinat în special celor care aleg să mănânce nesănăos ar putea încăpea în farfuria raw.
Nu credeai că acest produs, destinat în special celor care aleg să mănânce nesănăos ar putea încăpea în farfuria raw. Iată, însă, că imposibilul este posibil de cele mai multe ori. Atenţie la ponturile pe care ţi le voi vinde acum!

Ingrediente:

300 gr de năut înmuiat cu 12 h înainte
2 linguri de ulei de măsline
2 căţei de usturoi
2 legături de usturoiu
sucul de la o lămâie mare
1 linguriţă de coriandru
1 pahar de in măcinat
1 ceapă roşie
sos de soia
un vârf de boia iute
susan pentru decor

Mod de preparare:

Usturoiul se mărunţeşte în blender, după care se adaugă năutul, sucul de lămâie şi o legătură de pătrunjel şi se toacă până ce totul se transformă într-o pastă. După ce a fost vărsată această pastă, se trece la pasul 2. Ceapa şi pătrunjelul rămas se mărunţesc, pentru ca la final să se amestece şi ele cu pasta rezultată anterior. După ce se potriveşte de gust, pasta începe să fie transformată în chifteluţele delicioase. Bunăoară, inul măcinat se foloseşte tocmai în acest scop, asemenea făinii, iar biluţele, chifteluţele rezultate se pun pe o foaie de copt la dezhidrator. Aici, chifteluţele stau o oră jumătate la 42 de grade. După , produsele pot fi întoarse pe partea cealaltă, iar foia de copt scoasă. Chifteluţele se mai lasă încă 8 ore în aparat, pentru ca apoi să poate fi servite chiar călduţe direct din dezhidrator.

Mai multe reţete vegetariene, de data aceasta, aici!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!