Reţete tradiţionale: Ruladă de curcan pe pat de legume

De Libertatea pentru femei pe

Iata cum se prepară o ruladă delicioasă din piept de curcan pe pat de legume pentru masa de Craciun sau Revelion.
Ingrediente:
► un kg piept de curcan
► 400 g bacon afumat
► 300 g ciuperci
► o ceapă mică
► 100 g cașcaval
► sare
► piper boabe
► 1-2 ouă
► 50 g unt
► 3-4 linguri ulei de floarea-soarelui
► 1-2 linguri pesmet
► 4 bucăți ardei gras
► 2 morcovi
► 1-2 foi de dafin
► un pahar vin alb dulce

Pentru Craciun, incearca sa faci si o piftie de curcan!

Mod de preparare:

1. Se  taie pieptul de curcan în așa fel încât să se poată rula.
Bucata de carne se bate și apoi se unge cu unt și se condimentează cu sare și piper. Se acoperă cu o folie și se bagă la rece.
2. Separat, se curăță ceapa, se toacă mărunt și se călește în puțin ulei, doar cât să devină transparentă. Se adaugă ciupercile tocate mărunt și, la sfârșit, cașcavalul ras și pesmetul.
3. Pe un platou se așază feliile de bacon, peste ele se întinde bucata de carne de curcan și se toarnă compoziția de ciuperci.
Se rulează ușor și, dacă este nevoie, se prinde cu scobitori.
4. Între timp, se curăță ardeii și morcovii, se spală și se toacă mărunt. Se așază în tava tapetată cu grăsime apoi se pune rulada de curcan. Se condimentează cu sare, piper boabe și foi de dafin. Se stropește din când în când cu vinul dulce. După ce s-a rumenit, se feliază și se servește cu garnitura de legume.
Poftă bună!

Fă și tu o friptura de curcan aromata!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro