REŢETE: Supă de pui cu legume şi tăiţei

De Libertatea pentru femei, pe

Zilele ploioase şi sezonul răcelilor ne îmbie să gătim ceva fierbinte şi aromat, bun pentru trup şi suflet. Iată o reţetă de supă de pui cu legume şi tăiţei, numai bună pentru familia ta.

► Ingrediente
► un piept de pui
► o ceapă mare
► 100 g tăiţei
► 2-3 căţei usturoi
► 2-3 boabe piper
► 2-3 morcovi
► un ardei verde
► un ardei roşu
► 200 g mazăre
► o ţelină mică
► o rădăcină pătrunjel
► un păstârnac
► sare
► un cubuleţ unt
► pătrunjel

► Preparare:
1. Se fierbe pieptul de pui în apă cu o linguriţă de sare. Se curăţă de spumă şi se adaugă piperul boabe şi usturoiul.
2. Se curăţă legumele şi se spală. Se pun să fiarbă întregi.
3. După ce au fiert, carnea şi legumele se scot. Se taie carnea cubuleţe şi se pune în supă. Ceapa şi albitura se dau deoparte şi morcovii se taie rondele. Se pun în supă şi se adaugă tăiţeii, untul şi mazărea fiartă.
4. Se mai dă în 2-3 clocote şi se serveşte ornată cu pătrunjel proaspăt.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro