REŢETE: Pollo al Vesuvio (pui cu mazăre şi cartofi)

De Lumea Femeilor pe

Iata cum sa prepari o reteta delicioasa, un clasic italian cu carne frageda de pui, mazare fina si cartofi. Invata sa prepari Pollo al Vesuvio ca la carte.

PENTRU 4 PERSOANE – PREPARARE: 40 MINUTE

► 600 g cartofi mici, roşiatici
► sare
► piper
► 1-2 căţei de usturoi
► 4 bucăţi de piept de pui
► 2 linguri zeamă de lămâie
► 50 ml vin alb
► 400 ml supă de pui
► 150 g mazăre
► 1 ceapă mică
► 2 linguri ulei de măsline
► ulei de măsline pentru uns tava
►Cartofii se spală bine, se curăţă de coajă şi se taie jumătăţi. Se pun într-o tavă unsă cu ulei şi se coc cca 20 de minute. Ceapa şi usturoiul se curăţă şi se taie mărunt, apoi se călesc într-o tigaie, în 2 linguri de ulei.
Încearcă şi reţetele noastre de paste şi pizza, pentru o experienţă italiană de neuitat.
► Pieptul de pui se dă cu sare şi piper, se pune într-o cratiţă cu vinul, zeama de lămâie şi supa de pui şi se lasă 15 minute la fiert. Se scoate carnea şi se păstrează la cald, iar sosul rămas se amestecă bine, până se obţine un piure. Se adaugă mazărea, se pune carnea la loc şi se fierbe cca 5 minute.
► Cartofii se servesc cu pieptul de pui, mazărea şi sosul pe un platou încălzit în prealabil.

EXCLUSIV! Melania Medeleanu și băiețelul său pe coperta Revistei Unica

EXCLUSIV! Melania Medeleanu și băiețelul său pe coperta Revistei Unica