Reţete: Ciolan de porc cu legume

De Libertatea pentru femei pe

Iată cum să prepari un ciolan afumat delicios, alături de legume sănătoase, astfel încât toţi mesenii să se lingă pe degete de plăcere.
Ingrediente
►un ciolan afumat de porc
►sare grunjoasă
►boia dulce și picantă
►piper negru și alb, măcinat și boabe
►susan prăjit
►ulei de floarea-soarelui
►50 ml vin roșu demi-sec
Pentru garnitura de legume:
►2-3 dovlecei cu coajă
►200 g ardei capia copt
►6 cartofi
►50 ml ulei de floarea-soarelui
1. Se trece ciolanul de porc printr-un jet de apă călduță și se opărește 5-10 minute în apă clocotită, atât cât să se înmoaie.
2. Se scoate din apa clocotită, se lasă în sită să se scurgă, se condimentează cu sare, piper, se stropește cu ulei și se tapetează cu susanul prăjit. Se pune în tava tapetată cu ulei și susan și se stropește cu vinul roșu. Se bagă tava în cuptor, la 220˚C.
3. Între timp, se curăță legumele. Cartofii și dovleceii se spală, se curăţă de coajă și se taie felii. Se stropesc cu ulei, se condimentează cu boia dulce și picantă și se amestecă cu ardeiul copt.
4. Legumele se pun într-o tavă și se bagă la cuptor lângă ciolanul de porc. După ce s-a rumenit ciolanul, se scoate din cuptor, se feliază și se servește cu legumele coapte.

Prințul Louis împlinește un an. Ce fotografii au publicat Ducii de Cambridge

Prințul Louis împlinește un an. Ce fotografii au publicat Ducii de Cambridge