REŢETE: Ardei pe grătar, umpluţi cu cuşcuş

De Lumea Femeilor pe

Iata o reteta simpla, de inspiratie libaneza, de ardei umpluti cu cuscus. Invata sa faci ardei umpluti de post usor si rapid.

PENTRU 4 PERSOANE – PREPARARE: 40 MINUTE – COACERE: 15 MINUTE

► 100 g cuşcuş
► 6 linguri ulei de măsline
► 1 morcov
► 1 ceapă
► 1 căţel de usturoi
► sare, piper măcinat
► verdeţuri
► 50 g brânză rasă
► 4 ardei graşi

Încearcă şi reţeta noastră de Piept de pui cu couscous si pesto
►Se pune cuşcuşul într-un castron şi se toarnă deasupra apă fiartă. Se amestecă bine, se acoperă cu un capac şi se lasă 5 minute la foc mic (sau conform instrucţiunilor de pe pachet). Se pune o lingură de ulei de măsline şi se amestecă bine.
► Se spală şi se toacă morcovul şi ceapa, care se călesc apoi în 2 linguri de ulei. Se adaugă usturoiul tocat şi cuşcuşul. Se condimentează cu sare şi piper, apoi cu verdeţuri tocate (după gust) şi se amestecă bine.
► Se taie capacele ardeilor şi se spală bine în interior. Cuşcuşul se amestecă cu brânza rasă şi se umplu ardeii cu această compoziţie.
► Se ung ardeii cu ulei de măsline, apoi se pun pe grătarul încins. În timp ce se coc, se mai ung cu ulei (dacă este cazul). Se lasă pe grătar 10-15 minute.

Finalul "Game of Thrones". Ce detaliu ascuns au remarcat fanii

Finalul "Game of Thrones". Ce detaliu ascuns au remarcat fanii