APERITIVE: Specialitate cu dovleac, sfeclă şi alune

De Libertatea pentru femei, pe

Iată cum să prepari o salată specialitate cu dovleac copt, sfeclă roşie, alune de pădure şi oţet balsamic. Este foarte sănătoasă şi răcoritoare.

► Ingrediente
► 250 g alune de pădure
►400 g dovleac turcesc copt
►100 g rucola
►6-8 roșii cherry
►100 g sfeclă roşie fiartă
►un ardei verde
►sare grunjoasă
►piper negru măcinat
►ulei de măsline
►oțet balsamic
►o ceapă roșie

► Preparare:
1. Se curăță dovleacul, se spală și se pune pe hârtie de copt. Se coace la 160˚C.
2. Se rumenesc alunele de pădure în puţin ulei de măsline. Se lasă câteva minute cât să devină lucioase și crocante.
3. Separat, se spală rucola, se scurge, se taie roșiile feliuțe și se pun într-un bol de porțelan.
4. Se adaugă alunele, sfecla fiartă, ardeiul tăiat fâșiuțe, dovleacul copt, răcit și tăiat cubulețe, ceapa roșie tăiată solzișori. Se potrivește de sare, piper, oțet și ulei. Se amestecă și se servește ca fel principal.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro