Musaca de vinete

De Libertatea pentru femei pe

Se face repede şi delicioasă! Încearcă chiar diseară!
PORȚII: 4-6
PREPARARE: 40 min
COACERE: 60 min
Ingrediente
► 4 vinete medii
►8 roșii
►500 g carne tocată de curcan
►2 cepe
►sare
►piper negru măcinat
►un ou
►2 linguri pesmet
►ulei
►50 g unt
►100 g ricotta
►150 g mozzarella

Preparare:
1. Se curăță vinetele, se spală, se taie rondele, se sărează și se pun să se scurgă de zeamă.
2. Între timp, se toacă ceapa și se călește în puțin ulei. Se adaugă carnea și se călesc împreună, adăugându-se apă.
3. După ce a fiert bine carnea, se pun sare și piper, după gust, și se lasă să se răcorească. Se amestecă cu ou compoziţia.
4. Vinetele scurse se călesc puţin și se pun în tava tapetată cu pesmet și unt. Se așază în straturi, intercalate cu carne şi se coc. Pe deasupra se pun roșii tăiate rondele.
Încearcă şi reţeta de rulouri cu vinete şi dovlecei la cuptor!
Foto: Thinkstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Lacul de basm din România care alungă depresia FOTO

Lacul de basm din România care alungă depresia FOTO