Musaca de varză

De Libertatea pentru femei pe

O reţetă sănătoasă şi foarte gustoasă, numai bună pentru o seară de vară.

Ingrediente:
►o varză mare
►300 g carne tocată de vită
►o vânătă mare
►100 g caşcaval
►2 cepe roșii pasate cu blenderul
►busuioc verde tocat mărunt
►2-3 linguri pastă de măsline
►ulei de măsline
►2-3 linguri pastă de ardei capia
Pentru ornat:
►150 g piure de roșii
►cimbru
►busuioc
►sare de mare
►1-2 foi dafin
►piper negru măcinat
►un pahar vin rosé

1. Se spală varza, se îndepărtează foile nedorite și se toacă mărunt, apoi se călește în uleiul încins. Se lasă cât să se înmoaie și să scadă ușor, apoi se dă deoparte să se răcorească. Se pun foile de dafin și se acoperă cu un capac.

Prepară fără să mai stai pe gânduri această musaca de post!
2. Separat, se ia carnea tocată și se călește împreună cu ceapa. Se adaugă vin rosé și după ce a fiert, se adaugă condimentele după gust.
3. Vânăta se spală şi se taie felii, care se călesc 5 minute în ulei, apoi se lasă să se scurgă de toxine într-o sită.
4. Se pun în tavă un strat de varză, unul de carne și tot aşa. Pe deasupra se întind feliile de vânătă, un strat de piure de roșii, caşcavalul tăiat felii, se presară cimbru și busuioc și se bagă în cuptor, până se rumeneşte. Se servește ornată cu busuioc.
Încearcă şi musaca cu mozzarella!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro