Reţetă indiană pentru Paşte 2013: Carne de miel şi linte picantă

De Unica.ro pe

Dacă te-ai săturat de reţetele clasice de Paşte sau vrei să-ţi impresionezi invitaţii cu ceva diferit, îţi recomandăm această reţetă cu specific indian! Gustoasă, aromată, picantă… o nebunie!
Timp de preparare: 1 oră şi 10 minute (timp de lucru – 30 minute)

Ingrediente (4 porţii):
2 linguriţe de ulei de măsline
170 gr. carne macră de miel
1 linguriţă praf de curry roşu
1 linguriţă chimen
1/2 linguriţă sare de mare
1/4 linguriţă piper roşu
1 1/2 ceşti ceapă tocată
3/4 ceaşcă de morcov tocat
1 jalapeño iute, tocat
5 căţei de usturoi, tocaţi
1 lingură pastă de tomate
3/4 ceaşcă linte maro
2 ceşti supă de pui fără grăsime
1 ceaşcă cu apă
3/4 ceaşcă lapte de cocos
440 gr. roşii decojite întregi, uscate şi tocate
1/4 ceaşcă iaurt grecesc slab (2% grăsime)
1/4 ceaşcă frunze de coriandru

Mod de preparare:
1.Se încălzeşte o cratiţă la foc mediu-mare.
2. Se adaugă uleiul şi se învârte cratiţa, pentru fi acoperită întreaga suprafaţă.
3. Se adaugăcarnea de miel şi următoarele 4 ingrediente. Se sotează 4 minute.
4. Se adaugă ceapa, morcovul, jalapeño şi se sotează 4 minute sau până când carnea este rumenită.
5. Se adaugă usturoiul şi se sotează 1 minut, amestecând constant.
6. Se adaugă pasta de tomate şi se sotează 30 secunde.
7. Se adaugă lintea şi se sotează 30 secunde.
8. Se adaugă supa şi următoarele 3 ingrediente şi se fierb timp de 40 minute sau până când lintea devine fragedă.
8. Preparatul obţinut se pune în 4 boluri şi se adaugă în fiecare câte o lingură de iaurt şi una de coriandru.

Informaţii nutriţionale/porţie:
Energie: 371 kcal.
Carbohidraţi: 40,5 gr.
Proteine: 19,8 gr.
Grăsimi: 16 gr. (saturate 7,1 gr., mononesaturate 5,8 gr., polinesaturate 1,1 gr.)
Fibre: 9 gr.
Colesterol: 32 mg.
Fier: 4,3 mg.
Sodiu: 619 mg.
Calciu: 107 mg.

Citeşte aici despre pericolele din ouăle de Paste!

Prințul Louis împlinește un an. Ce fotografii au publicat Ducii de Cambridge

Prințul Louis împlinește un an. Ce fotografii au publicat Ducii de Cambridge