Chifteluțe de păstrăv

De Libertatea pentru femei pe

O reţetă sănătoasă cu peşte!
PORŢII: 4
PREPARARE: 30 min
FIERBERE: 40 min
prăjire: 20 MIN
Ingrediente:
►600 g file de păstrăv
►6 fire ceapă verde
►2 legături mărar
►1-2 fire usturoi
►200 g pâine albă înmuiată în lapte de soia
►pesmet
►ulei pentru prăjit
Pentru sos:
►250 g iaurt de soia
►4 căței usturoi
►2 linguri ulei de floarea-soarelui
►mărar
►2 frunze de mentă
►zeama de la 2 lămâi

1. Se trec bucățile de pește printr-un jet de apă rece și apoi se pun să fiarbă în apă clocotită cu sare. Se scot și se scurg în sită.
2. Se toacă ceapa, usturoiul la fel și se călesc 5 minute în ulei, cât să se înmoaie și se dau deoparte.
3. Miezul de pâine se înmoaie în lapte călduț și apoi se stoarce și se omogenizează cu ceapa călită. Peștele fiert se dă prin mașina de tocat și se amestecă cu ceapa și miezul de pâine. La final, se adaugă mărarul, sarea și piperul.
4. Se formează chiftelele, se trec prin pesmet și se prăjesc în puțin ulei. Se scot și se servesc cu sos din iaurt amestecat cu mentă, sare, zeamă de lămâie, mărar și usturoi.
Încearcă şi chifteluţe de dovlecei!
Foto: Thinkstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro