Reţetă: Ardei umpluţi cu cuşcuş

De Lumea Femeilor pe

Pentru un prânz delicios.
Ce poate fi mai bun decât un ardei umplu, gătit sănătos? Încearcă-l şi tu!

PENTRU 4 PERSOANE – PREPARARE: 40 MINUTE
COACERE: 25 MINUTE

► 8 ardei graşi roşii
► 1 ceapă
► 2 linguri de stafide
► 200 g cuşcuş
► 1 lingură de ulei de măsline
► 1 gălbenuş de ou
► 2 lingură de unt
► 2 linguri de mentă tocată
► sare, piper

►►Se spală ardeii şi se scot capetele. Se înlătură seminţele şi se spală fiecare ardei înăuntru.
► Se curăţă şi se toacă ceapa. Se topeşte untul într-o tigaie şi se căleşte ceapa. Se spală stafidele cu apă rece şi se lasă să se scurgă.
► Se toarnă uleiul în 150 ml de apă, se adaugă sare şi se fierbe. Se presară cuşcuşul în apa fiartă, se amestecă uşor şi se ia de pe foc. Se acoperă şi se lasă deoparte, timp de 5 minute.
► Se amestecă ceapa tocată şi cuşcuşul, se adaugă stafidele, menta tocată, piperul şi gălbenuşul.
► Se umplu ardeii graşi cu amestecul de mai sus, se acoperă cu capetele tocate şi se pun în tavă. Se toarnă puţină apă şi se pun în cuptorul preîncălzit. Se coc 20 de minute, la 180°C. Se servesc calde sau reci. Se decorează cu mentă.

Daca-ţi plac produsele vegetariene, poţi încerca şi Chifteluţele de post.

Încearcă și această rețetă de cuscus cu legume

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro