Cum prevenim diabetul prin alimentaţie

De Unica.ro pe

Diabetul de tip doi era, într-o vreme, o boală a celor trecuţi de vârstă a doua, dar acum e întâlnită din ce în ce mai mult la copii şi adolescenţi. Pentru că nu fac destulă
mişcare şi mănâncă lucruri nesănătoase, diabetul de tip 2 a început să apară şi în rândul acestora.

Dacă în familia ta există cazuri de diabet de tip 2, poţi acţiona pentru a întârzia sau a preveni total această boală. Cele două componente-cheie sunt mişcarea şi obiceiurile sănătoase de mâncare. Iată câteva sfaturi pentru a le incorpora pe amândouă în stilul tău de viaţă:

– E vital să fii cât mai activ. Încearcă să limitezi timpul pe care îl petreci la TV sau computer şi să faci cât mai multă mişcare.

– Implică toată familie în a adopta obiceiuri de alimentaţie mai sănătoase şi a face mai des exerciţii fizice. Puteţi chiar petrece timp împreună făcând mişcare, de la excursii cu bicicleta la plimbări prin parc, bowling, fotbal, volei sau altele.

– Ţine în casă doar mâncăruri sănătoase, la îndeamâna tuturor. Alege pâinea din făină integrală şi foarte multe fructe şi legume.

 – În ceea ce priveşte gustările între mese, obişnuieşte-ţi copiii să prefere nucile, fructele sau micile salate de legume în locul chipsurilor, snacksurilor sau altor produse nesănătoase.

– Fă din cină sau prânz un eveniment în familie şi nu le permite copiilor să mănânce la televizor sau în faţa computerului.

– Fă rost de cărţi de reţete sănătoase şi găseşte variante care le plac membrilor familiei tale.

– Serveşte la masă porţii mai mici. 
 
– Adaugă o garnitură de legume de câte ori poţi.
 
Foto: Shutterstock

Află şi alte 37.000 de reţete şi articole, numai pe Gustos.ro!

Cum prevenim diabetul prin alimentaţie

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro