Prepară Sangria cu gândul la Spania

De Bianca Dumitriu pe

Te pregăteşti de o fiesta la tine acasă? Sau poate vrei sa te binedispui dupa o zi obositoare la serviciu…Atunci încearca Sangria.
Te va purta imediat cu gândul la Spania, locul care a făcut-o atât de faimoasă.
În timp, Sangria a devenit o reţetă omniprezentă în întreaga lume.

Dacă nu ai încercat până acum să ţi-o prepari singură, nu-i nimic, te învăţăm noi! De asemenea, tot noi îţi garantăm o altă stare de spirit de îndată ce vei gusta Sangria. În plus, prepararea băuturii nu durează mult. Doar zece minute.

Ingrediente

1 litru vin rosu
1 lingură rom (sau câteva linguri de coniac sau gin)
3 portocale
1 lămâie
1 lămâie verde
2-4 linguri zahăr
1 baton scorţisoară
10 boabe de piper
cuişoare
fructe: portocale, mere, piersici, caise, banane
 
Mod de preparare

Într-un recipient, toarnă 1 litru de vin şi amestecă-l cu zahăr şi rom. Stoarce două portocale în vin, apoi curăţă  fructele pe care vrei să le conţină Sangria şi taiele cubuleţe cât mai mici. Acestea îşi vor lăsa toată aroma în băutură şi îi vor da o savoare unică. Presară scorţişoară, cuişoare şi boabe de piper.
După preferinţe poţi alege să adaugi şi 100 ml de coniac, asta în cazul în care eşti 100% convinsă că în ziua repectivă nu mai ai alte planuri.

La sfârşit, pune recipientul la frigider 30 de minute. Ai răbdare ca fructele să-şi lase sucul şi aroma. E aproape gata.

Scoate sangria de la frigider, pune două cuburi de gheaţă într-un pahar şi bucură-te de ce-a ieşit. Poţi să ornezi paharul cu o felie de lămîie sau portocală.

Vorba unei prietene: „Nu-i aşa că Sangria e unică?”

Timp de preparare : 10 minute
Buget estimativ : 30 de ron
Calorii: 83/250gr

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro