Prăjitură cu firimituri

De Libertatea pentru femei pe

Această reţetă e delicioasă şi foarte uşoară. Tu ai făcut vreodată prăjitură cu frimituri?
Pentru blat:
►200 g făină
►200 g unt
►2 ouă
►200 g zahăr pudră
►2 pliculeţe zahăr vanilat
►un praf de sare
Pentru umplutură:
►400 g gem, după gust
Pentru tavă:
►50 g unt
►2 linguri făină

1. Pentru blat, se freacă gălbenuşurile cu zahărul şi zahărul vanilat şi untul. Se adaugă făina, sarea şi albuşurile bătute spumă. Se unge tava de copt cu unt, se tapetează cu făină şi se toarnă ¾ din aluat. Se nivelează şi se coace aproximativ 20 de minute.
2. După 20 minute se scoate, se unge cu gem şi se presară restul aluatului ţinut la frigider, dat pe răzătoarea mare. Se lasă la cuptor încă 20 de minute, până ce aluatul de deasupra este frumos rumenit.
3. Se lasă să se răcească în tavă şi apoi se taie şi se serveşte.

EXCLUSIV! Melania Medeleanu și băiețelul său pe coperta Revistei Unica

EXCLUSIV! Melania Medeleanu și băiețelul său pe coperta Revistei Unica