DESERT: Prăjitură cu cremă de portocale

De Lumea Femeilor pe

Invata sa prepari o rpajitura delicioasa cu crema de portocale ca la mama acasa.

►300 g făină
► 80 g unt
► 4 linguri zahăr
► 4 linguri lapte
► 1 ou
► 1 linguriţă amoniac
► sare
► vanilie
Ingrediente pentru cremă:
► 300 g zahăr
► 200 g unt
► 100 g făină
► 1 l lapte
► zeama de la 2 portocale
► coajă rasă de portocală sau bucăţele de coajă tăiate foarte fin
Încearcă şi reţeta noastră de pui cu portocale
1 Se face un aluat din unt, zahăr, 4 linguri de lapte, ou, făină, amoniac, sare şi vanilie şi se frământă. Se împarte aluatul în 2 părţi şi se întind 2 foi care se coc pe rând, în tavă, la cuptor.
2 Crema se prepară din 150 g zahăr, făină, peste care se toarnă puţin câte puţin litrul de lapte. Se pune apoi la fiert până se îngroaşă. Când e gata, se dă la o parte şi se lasă să se răcească. Separat, se freacă spumă untul, cu celelalte 150 g zahăr şi se adaugă zeama şi coaja de portocală, care se amestecă apoi cu compoziţia de lapte răcită.
3 Pe prima foaie de aluat coaptă se întinde un strat de cremă. Apoi urmează cea de-a doua foaie pe care se aşază, cu cornetul, următorul strat de cremă. Se ornează cu sirop de portocale şi cu felii de fructe.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro