Plăcinţele cu brânză

De Unica.ro pe

Nu stii ce prajituri sa faci sau ce mâncare sa mai gatesti? Te ajutam noi, cu cele mai simple si mai gustoase retete culinare, perfecte pentru tine si familia ta.

Ingrediente:

pentru blat:
â–º400 g făină
â–º100 g unt
â–º200 g zahăr
â–º1 pachet zahăr vanilat
â–º2 ouă

pentru umplutură:
â–º500 g brânză dulce de vaci
â–º1 ou
â–º150 g zahăr
â–ºo linguriţă coajă rasă de lămâie

1. Se face o adâncitură în făina cernută, se pun ouăle bătute cu zahăr, zahărul vanilat şi untul tăiat cubuleţe. Se frământă aluatul şi se lasă jumătate de oră.
2. Între timp, se pregăteşte umplutura. Se pasează brânza proaspătă şi se amestecă cu oul bătut cu zahăr şi coaja rasă de lămâie. Se obţine o cremă omogenă.
3. Se întinde o foaie din aluat, apoi se taie pătrate cu latura de 8-10 cm. Se pune câte o lingură de umplutură în mijlocul fiecărei bucăţi de aluat, apoi se pliază şi se formează plăcinţelele.
4. Se pun într-o tavă unsă cu unt şi tapetată cu făină şi se coc în cuptorul încins, la foc potrivit, 30-35 minute. Când se răcesc se pudrează cu zahăr.

Poți savura și una dintre aceste placinte de post pe care le-am pregatit pentru tine!

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro