Fripturi pentru toate gusturile

De Libertatea pentru femei, pe

Sporeşte bucuria Sărbătorilor de Crăciun cu cele mai gustoase mâncăruri pregătite cu dragoste şi migală. Poate fi cel mai frumos dar oferit celor dragi.

Ingrediente (pentru 12 porţii):
► 1 pui de aproximativ 1 kg
► 1 kg carne de iepure
► 1 kg pulpă de viţel
► ulei
► unt
► 2 lămâi
► 2 morcovi
► o ceapă
► o căpăţână de usturoi
► o rădăcină de ţelină potrivit de mare
► dafin, rozmarin, cimbru, pătrunjel, salvie, oregano
► o cană de vin alb
► o cană de supă de carne sau de legume

1. Puiul spălat şi curăţat se condimentează cu sare şi piper peste tot, iar la interior se pun 2-3 căţei de usturoi tocaţi mărunt şi lămâile tăiate în sferturi. Se unge cu două linguri de ulei şi 25 g de unt şi se aşază într-o tavă unsă cu puţin ulei, pe un strat de legume (un morcov tăiat rondele, jumătate de ţelină tăiată cubuleţe şi o ceapă tăiată în sferturi, toate condimentate cu sare şi piper). Se adaugă jumătate cană cu apă şi se coace în cuptorul încins, la foc potrivit, aproximativ o oră, până se rumeneşte frumos.

2. Pulpa de viţel se curăţă de pieliţe, se fasonează şi se presară cu salvie, 2-3 căţei de usturoi pisaţi, o foaie de dafin şi rozmarin. Se leagă cu aţă, se unge cu 3 linguri de ulei şi 20 g de unt şi se aşază într-o tavă. Se toarnă jumătate cană cu supă şi jumătate cană cu vin şi se coace în cuptorul încins, la foc potrivit o oră. Se stropeşte din când în când cu sosul din tavă, să nu se usuce.  

3. Carnea de iepure se taie bucăţi şi se căleşte în 3-4 linguri de ulei, într-o tigaie cu fundul mai gros. Se adaugă restul de ţelină şi de morcov tăiate cubuleţe, 2-3 căţei de usturoi tocaţi mărunt, sare, piper, cimbru, rozmarin şi oregano după gust. Se stinge cu restul de supă şi vin şi se lasă să fiarbă înăbuşit, aproximativ o oră.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!