Ai folosit până acum fructe în mâncarea gătită?

De Libertatea pentru femei, pe Ultimul update Marți, 04 mai 2021, 16:01

Gustul dulce al fructelor este încântator atât în varianta naturala, proaspata, cât si în combinația cu alte alimente, în preparate dintre cele mai aromate si deosebite. De aceea, te invitam sa descoperi cele mai aromate variante.
Fructele dau savoare aperitivelor, dar si preparatelor gatite. Ce alegem ramâne la latitudinea fiecaruia, dar este important sa stim care sunt opţiunile cele mai indicate, din punct de vedere nutriţional.
Mâncarea de gutui si de prune
Din gutui se poate prepara o mâncare delicioasa de post, usoara si care poate fi pregatita în mai puţin de o ora. Un alt avantaj este ca poate fi consumata si calda, si rece. Asemanatoare cu mâncarea de gutui este si cea de prune uscate, cu gust dulce-acrisor, care are în compoziţie si orez.
Curcan cu caise
Daca alegem curcanul gatit la cuptor, acesta poate fi umplut cu o combinaţie dulce acrisoara de caise, smochine si curmale. Un astfel de preparat va suprinde placut inclusiv la zile aniversare, la mesele cu mulţi invitaţi.
Pui cu gutui
O varianta excelenta de friptura la cuptor este si cea de pui garnisita cu gutui. Atât fructele, cât si sosul din gutui fac acest preparat sa fie foarte parfumat si gustos. Se pregateşte destul de rapid si, de obicei, gospodinele îl aleg toamna, imediat dupa ce apar gutuile pe piaţa.
Raţă cu portocală
O specialitate tradiţionala din bucataria franţ_uzeasca, raţa cu portocala este extraordinar de buna. Se folosesc pulpe, piept sau raţa întreaga în unele reţete, iar portocala confera un gust exotic, citric, dulce-acrisor.
Ciorba acrită cu corcoduşe
Tradiţionala ciorba actrita cu corcoduse este pe cât de gustoasa, pe atât de sanatoasa. Asa ca în multe case este un prim fel de mâncare preferat, mai ales ca micile corcoduse costa foarte puţin.
Roşiile în supă şi salată
Rosiile pot fi consumate proaspete, dar la fel de gustoase sunt si confiate (cu salata verde, parmezan, masline, prosciutto crudo). De asemenea, în supa de rosii, hidratanta si saţioasa, în tocaniţe sau coapte pe gratar.
Struguri şi căpşune cu brânzeturi
Un aperitiv considerat delicatesa îl reprezinta strugurii cu cascaval sau diferite tipuri de brânza franțuzeasca cu mucegai. Si în aceeasi categorie sunt incluse capsunele cu crema de brânza, în mici tartine, si uneori ananas. Bucațelele de ananas se folosesc inclusiv la asezonarea blatului de pizza în varianta vegetariana si exotica, pentru un plus de aroma.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!