Recomandarea oricărui nutriţionist este să-ţi începi dimineaţa cu un mic dejun copios, iar o variantă minunată sunt cerealele crocante. Ioana Ginghină a încercat să facă acasă cereale pentru dimineaţa, iar rezultatul a fost peste aşteptări.
Preocupată de o nutriţie sănătoasă, actriţa Ioana Ginghină acordă o atenţie deosebită nu numai alimentaţiei ei, ci şi a familiei ei. Ruxandra, fetiţa ei de aproape 7 ani, are deja preferinţe culinare, de aceea vedeta a fost nevoită să găsesacă o soluţie care să o mulţumească, dar care să-i asigure şi doza necesară zilnic de vitamine. Aşa a ajuns Ioana Ginghină să facă acasă cereale pentru o dimineaţă perfectă.
„Ruxandra mea, de exemplu nu adora fructele uscate, asa ca ies din discutie, insa ma “joc” cu tot felul de seminte: de chia, floarea soarelui, dovleac, migdale, muguri de pin…etc…
Ingrediente: 1 cana de fulgi de ovaz, 2 linguri seminte chia, 1/2 lingurita scortisoara, 1/4 lingurita nucsoara, 2 linguri miere, 1 lingura ulei de palmier/cocos/struguri.
Preincalziti cuptorul, eu am electric si l-am pregatit la 200-220 de grade. Apoi se ia o tava pe care se aseaza o foaie de copt, pe care am stropit-o cu spray de gatit, (aveam doar cu ulei de masline). Se amesteca toate ingredientele, pana ce fulgi de ovaz sunt acoperiti de miere si ulei. Apoi intindeti toata compozitia pe hartia de copt si lasati totul aproximativ 20 de minute la cuptor. Se lasa la racit pana ce ovazul devine crocant si gata cerealele preparate in casa. Acum Ruxandra poate manca cereale cu lapte la micul dejun fara probleme, pentru ca stiu ca nu contin niciun adaos chimic”, a scris Ioana Ginghina pe blogul ei.