Cum să faci să nu se întărească friptura de vită

De Diana Zagrean, pe Ultimul update Luni, 04 noiembrie 2019, 14:47

Multă lume spune că friptura de vită nu le place, pentru că se mestecă greu şi este tare. De fapt, carnea de vită este printre cele mai gustoase, doar că trebuie preparată cu mai mare grijă ca să ai o friptură făcută corect. Vezi cum să faci să nu se întărească friptura de vita.

Secretul unei fripturi de vită perfecte este dat de detalii cum ar fi rasa animalului, nutreţul pe care l-a mâncat, temperatura la care a fost menţinută carnea, sau perioada de macerare.
În plus, orice friptură de vită are gust diferit în funcţie de partea de vacă de pe care provine.
Temperatura la care pregăteşti carnea este, de asemenea, foarte importantă. De exemplu, carnea tocată de vită nu trebuie să depăşească 71 de grade, iar cea mai bine făcută friptură de vită nu trebuie să depăşească 77 de grade Celsius, în timp ce una în sânge se prepară la doar 63 de grade.
Carnea de vită argentiniană sau sortimentele de tip Red Angus şi Black Angus au început să se găsească şi la noi în magazine şi sunt produse local, în România, la câteva ferme.
Alege o bucată de carne marmorată, cu firicele de grăsime printre cele de muşchi, dintr-o rasă special crescută epntru carne.
Foloseşte un termometru pentru mâncare (se găsesc la magazinele specializate) şi ai grijă să respecţi reţeta cu sau fără baiţ şi temperatura de păstrare a cărnii până la preparare.
Astfel, vei obţine o carne de vită friptă corect, delicioasă şi deloc tare, uşor de mestecat.
Sursa foto friptură vită: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!