Cartofi noi gratinaţi

De Lumea Femeilor pe

Nu ştii ce prăjituri să faci sau ce mâncare să mai găteşti? Te ajutăm noi, cu cele mai simple şi mai gustoase reţete culinare, perfecte pentru tine şi familia ta.

Timp de preparare: 40 minute

Ingrediente pentru 4 persoane

– 1 kg cartofi
– 300 ml lapte
– 200 g smântână
– 2 căţei de usturoi
– 50 g unt
– 150 g caşcaval ras
– nucşoară măcinată
– sare
– piper

Mod de preparare

1. Se curăţă cartofii noi şi se taie rondele fine.
2. Se curăţă usturoiul, se taie în jumătate şi se freacă tava în care se vor gratina cartofii. Apoi se unge cu unt.
3. Într-un castron se bate laptele cu smântâna proaspătă şi se adaugă, după gust, nucşoară măcinată, sare, piper.
4. Se pune în tava de copt un strat de rondele de cartofi, se presară puţin caşcaval ras, după care se stropeşte cu puţin din amestecul cu lapte.
5. Se procedează la fel până se epuizează toate ingredientele.
6. Ultimul strat trebuie să fie caşcaval ras, peste care se pun mici bucăţele de unt.
7. Se introduce la cuptor pentru 1 oră, la temperatură moderată. Se serveşte imediat.

Foto: Shutterstock

Dima Trofim, despre perioada de doliu: "Am trecut cu foarte mare greutate"

Dima Trofim, despre perioada de doliu: "Am trecut cu foarte mare greutate"