Cartofi franţuzeşti

De Libertatea pentru femei pe

Cartofii franţuzeşti sunt uşor de preparat, gustoşi şi foarte uşori. Încearcă şi tu reţeta!
►1 kg cartofi
► sare
► 5 ouă
► 250 g cârnaţi
► 250 ml lapte
► 150 g brânză feliată
► 100 g brânză rasă
► 50 g grăsime
► pesmet pentru tava de copt
► 1 ardei gras roşu
Decor:
► 4 roşii
► praz
► pătrunjel
► Se fierb cartofii în coajă, se lasă să se răcească şi se curăţă. Se fierb 3 ouă (tari,) apoi se răcesc în apă rece. Se taie cartofii şi ouăle în felii de 3-5 mm grosime. Se taie cârnaţii, o parte din brânză şi ardeiul gras în bucăţele.
► Se acoperă tava de copt cu folie de aluminiu, se ung marginile tăvii şi folia cu grăsime şi se presară pesmet. Se pune un strat de cartofi pe fundul tăvii, apoi se adaugă un strat de cârnaţi, ouă fierte şi ardei gras. Se continuă cu toate ingredientele, iar stratul de deasupra va fi de cartofi.
► Se pun restul de felii de brânză la colţuri şi pe margini.
► Se pune tava la cuptor şi se coace 10 minute. Apoi se toarnă laptele amestecat cu 2 ouă şi se dă din nou la cuptor. Spre sfârşit se presară brânza rasă, se dă cu sare şi se mai lasă puţin. Se serveşte cu felii de roşii puse în jurul platoului şi cu verdeţuri.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro