Networking-ul, o modalitate eficientă de a obţine un job

De Unica.ro pe

Piaţa muncii trece printr-o etapă foarte dificilă pentru angajaţi şi cum mulţi îşi pierd jobul cât ai clipi, networking-ul pare să fie cel mai eficient mod de a-ţi găsi un loc de muncă.

Acesta lucru însă, presupune crearea şi menţinerea unei reţele de cunoştinţe personale (atât profesionale, cât şi extraprofesionale). Profită de fiecare ocazie pentru a împărţi cărţile tale de vizită la evenimentele la care participi. Atenţie!Networking-ul  trebuie  „hrănit”  în timp. Nu este suficient să aduni cărţi de vizită pentru a spune că eşti o persoană conectată, ci trebuie să acorzi timp, energie şi răbdare în a crea acele relaţii care îţi vor aduce beneficii pe termen lung.

În momentul de faţă, spun voci din resurse umane, această modalitate este una dintre cele mai eficiente folosite de oamenii de carieră sau cei de afaceri pentru obţinerea succesului.

Promovează-te permanent

Indiferent dacă ai un job sau dacă îţi cauţi unul, trebuie să te ocupi permanent de promovarea propriei persoane ca şi produs profesional disponibil spre „vânzare” pe piaţa forţei de muncă.

Într-o perioadă cum e cea actuală, faptul că cineva te poate recomanda unui posibil angajator, îţi aduce un plus în faţa celorlalţi aplicanţi la jobul respectiv, iar cum majoritatea joburilor se obţin prin networking, dacă ai o reţea de acest gen se poate spune că eşti câştigătoare.

Este foarte important pentru un angajator ca cineva din antujarul său să-i recomande un posibil angajat cu care a interacţinat profesional, îi cunoaşte valoarea şi poate garanta pentru ea.

Reguli de autopromovare

1.  Ţine întotdeauna carţi de vizită la tine
2. Socializează cât mai mult. Afişează o imagine de succes, de femeie realizată
3. Profită de fiecare ocazie pentru a oferi cărţi de vizită
4. Participă la toate evenimentele la care ai ocazia, seminarii, conferinţe, cursuri de perfecţionare, workshopuri, cocktailuri, pentreceri, traininguri sau team-buildinguri

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro