Facebook şi Twitter interzise la serviciu

De Unica.ro, pe

54% dintre companiile americane interzic accesul angajaţilor în timpul programului la reţelele de socializare precum Twitter, Facebook, LinkedIn şi MySpace.
Acestea sunt concluziile unei cercetări realizate de Robert Half Technology şi publicate pe wired.com.

Potrivit studiului, din cele 1400 de companii participante, 19% permit angajaţilor să-şi acceseze conturile de pe reţelele de socializare în timpul programului în scopuri business şi 16% în uz personal, dar cu unele restricţii.

În acest timp, numai 10% dintre companii nu impun niciun fel de restricţie angajaţilor în utilizarea reţelelor de socializare.

„Folosirea platformelor de socializare îi poate distrage pe angajaţi de la sarcinile prioritare, aşa că este de înţeles faptul că unele companii limitează accesul”, a declarat Dave Willmer, director executiv al Robert Half Technology.

„Pentru anumite profesii, însă, aceste site-uri pot reprezenta unelte de business eficiente, iar acest lucru explică de ce în jur de una din cinci companii permit folosirea lor pentru scopuri de promovare a afacerii”, a completat acesta.

Potrivit unui alt studiu oferit publicităţii de o firmă de IT în urmă cu câteva luni, productivitatea organizaţiilor care permit folosirea liberă a site-ului Facebook la birou scade cu 1,5%.

Se pare că unii salariaţi petreceau chiar şi în timpul programului de lucru două ore pe site-ul de socializare.

Ne putem considera norocoase, pentru că în ţara noastră astfel de restricţii sunt extrem de rare deocamdată. Oricum ar fi, trebuie să folosim cu moderaţie messengerul şi reţelele de socializare şi să ne amintim mereu de cazul nefericit al ungurului concediat din cauza Twitterului.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!