50% dintre români merg la serviciu când sunt bolnavi

De Unica.ro, pe

Chiar dacă în ţara noastră virusul gripei porcine este prezent şi zilnic aflăm prin intermediul canalelor media de încă un caz de deces din cauza gripei noi, jumătate…

…dintre angajaţii români care se simt rău sau chiar sunt bolnavi preferă să meargă la serviciu.

Potrivit unui studiu recent realizat online de unul dintre cele mai mari site-uri de recrutare din România, 33.93% dintre români se prezintă la serviciu chiar dacă sunt bolnavi, de teamă de a nu-şi pierde jobul, iar alţi 23,26% dintre respondenţi declară că merg la serviciu bolnavi pentru a nu pierde o parte din salariu în luna respectivă.

Doar 18,81% dintre participanţii la sondaj au declarat că îşi iau concediu medical atunci când starea de sănătate o cere.

24% sunt de părere că este indicat să-şi ia concediu medical pentru a nu mări riscul de a-şi contamina colegii de la serviciu.

Acest sondaj a fost realizat la nivel naţional, avut 7383 de respondenţi şi s-a desfăşurat în perioada 9 noiembrie-9 decembrie 2009.

Vârstele respondeţilor sunt cuprinse între 21 şi 30 de ani în proporţie de 47%, 44% dintre participanţi la studiu sunt absolvenţi ai unei facultăţi, 10% deţin şi o diplomă de masterat şi 1% chiar MBA.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!