Luna Neagră, Lilith, în semnul Pești pentru următoarele 9 luni. Cum va influența fiecare zodie în parte

De Mădălina Manole pe
În această perioadă trăim un moment karmic unic în viața noastră și deosebit de important pentru fiecare persoană în parte, motiv pentru care este esențial să acționăm cu prudență și responsabilitate, dar mai ales cu înțelepciune.

Nodul Sud, punct karmic prin definiție, este aspectat în această perioadă de planetele Pluton și Saturn, retrograde în zodia Capricorn, ambele de natură karmică. Întâlnirea în semnul Capricorn a acestor două planete, considerate de unii astrologi malefice, s-a petrecut ultima oară în urmă cu aproximativ 500 de ani și tot peste atâția ani se va mai repeta, prin urmare trăim vremuri unice care merită exploatate din punct de vedere karmic, indiferent că vorbim de karma personală, karma familiei sau a unui loc.

În acest context deja destul de puternic și cu extrem de multe implicații karmice se petrece și Luna Neagră într-o zodie, de asemenea, deloc străină de karmă, în zodia Pești. Punctăm că ne referim la karmă nu doar ca la bagajul cu care venim din trecut, dintr-o viață anterioară – pentru cei care îmbrățișează ideea reîncarnării – , ci și la lecțiile pe care le avem de învățat acum, în această viață, la destinul nostru cu care ne întâlnim față în față în această perioadă.

Ce înseamnă Lună Neagră?

Luna Neagră, cunoscută și sub denumirea de Lilith (a nu se confunda cu asteroidul Lilith), nu este o planetă, ci este un punct virtual care reprezintă, printre altele, și karma, cu alte cuvinte lecțiile cu care venim din altă viață și lecțiile pe care trebuie să le învățăm în această viață. Asocierile mitologice o descriu pe Lilith ca fiind Regina Nopții, Zeița Lunii Negre, prima soție a lui Adam care nu s-a lăsat supusă de acesta și a fost alungată în iad, acolo unde a devenit soția lui Hades, sau, în alte interpretări, însăși Zeița Morții. Ei bine, cu toate că Luna Neagră pare întruchiparea răului, nu trebuie privită ca un fenomen astrologic malefic ci, din contră, trebuie să-i acordăm ocazia de a ne ajuta.

Luna Neagră este responsabilă cu acele aspecte ale vieții care ne deranjează, ne enervează, ne blochează, ne domină, ne întârzie. Luna Neagră este obsesia, ispita, tentația, dependența, viciul, provocarea, sexualitatea extremă, dar evidențiază și suferința în viață, karma, întocmai pentru că nu ține neapărat de acțiunile noastre prezente și conștiente, ci de bagajul cu care am venit la reîncarnare.

Luna Neagră în Pești

Luna Neagră, Lilith, va intra pe data de 3 mai 2019 în zodia Pești, zodie în care va sta 9 luni, până pe 3 februarie 2020. Punctăm că Lilith a mai fost în Pești în urmă cu 9 ani și va mai vizita zodia peste aproximativ alți 9 ani. Când Luna Neagră se formează în zodia Pești, semn guvernat de Neptun, planeta viselor, a iluziilor, a imaginației și fanteziei, dar, totodată, și a spiritualității, ne cere conectarea la planurile superioare ale vieții. Este adevărat că va activa și părți mai puțin pozitive ale zodiei Pești, însă, pentru că se găsește în conjuncție cu Neptun, va avea și o influență pozitivă, dar subtilă și care ne cere muncă interioară. Astfel, Luna neagră, Lilith, în Pești ne cere, pentru a depăși cu bine perioada, să ne conectăm la spiritualitate, la credință, la conștiința interioară, la profunzimile simțirii, ne cere să ne investigăm sufletul și conștiința, pentru că acum avem nevoie de mai mult decât rațiune și discernământ. Iată cum va influența fiecare zodie în parte!

Berbec

Cei născuți în zodia Berbec au parte de Luna Neagră într-un sector cu implicații karmice, al subconștientului, al trecutului, dar și al bolilor lungi și cronice. Provocările la nivel psihic vor exista, nativii pot fi tentați să cadă în depresii mai ușor, să se lase pradă dependențelor, viciilor, însă va exista și o parte bună care trebuie amintită. Nativii Berbec vor avea ocazia să se vindece la nivel sufletesc. Cu siguranță, fiecare în parte a greșit la un moment dat în trecut, ei bine, acum, prin conștientizare și  asumare, vor avea șansa să-și ceară iertare (de la ei sau de la alții) și să o și primească, iar iertarea înseamnă vindecare. Poate fi un moment, pentru cei care-și folosesc înțelepciunea ancestrală, să-și vindece karma dintr-o viață anterioară.

Taur

Cei născuți în zodia Taur au parte de Luna Neagră în sectorul prietenilor și al aspirațiilor de viitor. Nativii pot întâmpina blocaje în relația cu cei apropiați, pot avea parte de lecții, pot fi ispitiți de persoane din anturaj într-o anume direcție, chiar s-ar putea îndrăgosti de un amic și astfel să intre în depresie, să sufere, însă am fi superficiali să ne oprim la aceste influențe mai puțin constructive. Nu putem să ignorăm că planeta Uranus a intrat în zodia Taur pentru următorii 7 ani și cere schimbare, cere libertate și independență. Prin urmare, vedem ca nativii să-și dorească de la acest Lilith în Pești să facă schimbări legate de caracter, legate de modul în care percep viața și se manifestă în viață. Nativii pot fi dornici să schimbe anumite concepții învechite, să-și dorească să se elibereze de limitări, de complexe, de frici, de convingeri greșite care nu le-au adus până acum niciun beneficiu. Nu este exclus ca și manifestările iubirii, atitudinea față de persoana iubită să capete noi valențe.

Gemeni

Cei născuți în zodia Gemeni au parte de Luna Neagră în sectorul socio-profesional. Nativii pot întâmpina obstacole legate de carieră, de ascensiunea profesională, însă trebuie să conștientizeze că aceste obstacole sunt de natură karmică, prin urmare nu trebuie abordate cu superficialitate. Nu este exclus ca unii să devină dependenți de muncă, ca o refulare a unor neîmpliniri din viața personală, alții să facă o obsesie pentru un coleg, pentru o funcție, alții să fie tentați să facă imprudențe la locul de muncă, de exemplu pentru obținerea unui statut. Pe de altă parte, ca această Lună Neagră să aducă minime beneficii, nativilor li se cere să-și reevalueze atitudinea față de sectorul socio-profesional. Poate fi vorba de o autoritate prea mare pe care și-au manifestat-o față de cei din jur, poate fi vorba de o nedreptate pe care au făcut-o unui coleg, poate fi vorba de decizii și acțiuni pe care nu și le-au asumat, dar care au făcut rău altora sau au fost puse în cârca altora.

Rac

Cei născuți în zodia Rac au parte de Luna Neagră în sectorul studiilor, al călătoriilor, al străinătății și al principiilor de viață. În toată această perioadă este posibil ca nativii să fie tentați să ia decizii radicale legate de aceste zone, însă sunt sfătuiți să fie foarte atenți pentru că se pot iluziona și pot avea de pierdut. Nativii pot fi frământați de gânduri și neliniști și pot avea o viziune negativă referitoare la cursurile pe care le-au urmat, la diplomele pe care le-au obținut. În acest context pot alege să se mute în străinătate. Fiind vorba de un moment karmic este posibil să se reîntâlnească cu persoane de altă cultură și religie cu care au avut ceva de împărțit în trecut sau… într-o viață anterioară. Aspectul impactant produs de Luna Neagră va fi în sectorul principiilor de viață, unde vor avea parte de foarte multe lecții, situații, evenimente de natură să le aducă schimbări. Sunt sfătuiți să aibă mai multă încredere în ei înșiși și să fie mai impunători, să dea dovadă de mai mult curaj în acțiuni.

Leu

Cei născuți în zodia Leu au parte de Luna Neagră în sectorul financiar al banilor deținuți împreună cu alte persoane, dar și în sectorul sexualității și intimității. Nativii s-ar putea ca în toată această perioadă să fie tentați să intre în asocieri periculoase, riscante și chiar imorale, prin urmare pot fi expuși pericolului de a pierde bani, de a fi furați, înșelați, păcăliți. Se recomandă deosebită prudență în semnarea parteneriatelor, însă, totodată, li se cere să-și reconsidere modul în care fac bani. Cei care sunt tentați să joace la jocuri de noroc sau sunt atrași de câștiguri rapide ar trebui să-și îndrepte atitudinea. Ceea ce nu este moral și legal va fi taxat acum. Moștenirile, averea pot deveni zonă de maxim interes în aceste 9 luni. Pe de altă parte, fiind vorba de karmă, nativii Leu sunt sfătuiți să aibă mare grijă cu cine ajung în intimitate pentru că pot avea lecții de plătit. Aventurile sexuale pot aduce suferință în această perioadă și obsesiile se pot accentua.

Fecioară

Cei născuți în zodia Fecioară au parte de Luna Neagră în sectorul parteneriatelor și al mariajului. Pentru acești nativi se conturează lecții legate de zona profesională, dar și sentimentală. Astfel, în funcție și de harta natală a fiecăruia, se pot vedea blocaje în semnarea parteneriatelor, despărțiri, divorțuri bruște, dar și cereri în căsătorie neașteptate, mai ales dacă vorbim de persoane cu care au karmă. În aceste 9 luni se pot afla secrete legate de partenerul de viață, pot descoperi că au fost înșelați de partenerii de afaceri, iar ceea ce acești nativi ar trebui să facă ar fi să aibă mai multă încredere în ei înșiși și să-și rezolve frustrările și nemulțumirile legate de această zonă a parteneriatelor. Atenția la asocierile și colaborările înșelătoare care pot aduce pierderi financiare sau pot afecta imaginea!

Balanță

Cei născuți în zodia Balanță au parte de Luna Neagră în sectorul muncii și al sănătății. Nativii sunt sfătuiți să fie foarte atenți la modul în care-și îndeplinesc atribuțiile și sarcinile la serviciu pentru că, dincolo de obstacole și neliniști, pot apărea situații care să le facă rău. Nativii se pot suprasolicita, pot să preia responsabilități cărora să nu le facă față sau pot fi provocați să-și schimbe jobul și ulterior să regrete. Toate aceste situații legate de muncă se pot răsfrânge în sens negativ asupra stării de sănătate, capitol care va fi foarte sensibil acum. Lilith le cere să nu pună nimic înaintea sănătății, iar la locul de muncă să fie mai detașați și să facă acele schimbări pe care și le doresc în interior, dar nu au avut curaj până acum să le aplice.

Scorpion

Cei născuți în zodia Scorpion au parte de Luna Neagră în sectorul sentimental și al activităților recreative și artistice. Acești nativi pot avea parte de lecții karmice destul de acide în zona iubirii și a cuplului și nu este exclus să le apară în cale persoane cu care au avut o relație în trecut sau chiar într-o viață anterioară. Este important ca Scorpionii să se gândească profund la ceea ce au greșit în trecutul amoros pentru ca acum să-și învețe lecțiile. Poate fi vorba de iertare, de acceptare, însă poate fi vorba și de dezvoltarea unei obsesii pentru o persoană, mai ales că tentația de a cădea pradă unei aventuri este foarte mare. Pe de altă parte, este momentul să-și reevalueze atitudinea față de copii, să devină mai înțelegători, dacă nu au fost până acum, sau, din contră, mai dedicați, dacă au fost dezinteresați până acum. Talentele cu care au fost înzestrați la naștere ar trebui valorificate constituind pentru mulți dintre nativi o posibilă viitoare sursă de venit.

Săgetător

Cei născuți în zodia Săgetător au parte de Luna Neagră în sectorul care vizează locuința și familia. Pentru acești nativi, mai ales că planeta Jupiter, care-i guvernează, retrogradează în zodia lor, este un moment karmic cu impact asupra karmei de familie. Poate este momentul să caute în trecutul lor, în rădăcinile lor și să descopere secrete, să rezolve ceea ce alții, înaintea lor, au lăsat nerezolvat. Poate fi momentul să se desprindă de familie și să plece pe drumul lor, să părăsească casa părintească, însă poate fi și momentul să-și întoarcă privirea asupra celor dragi și să le acorde mai multă atenție, grijă, să fie mai prezenți în viața de familie. Totodată, pot exista și lecții legate de locuința, casa, un bun imobil, poate legate de modul de administrare, de interesul acordat căminului în sine.

Capricorn

Cei născuți în zodia Capricorn au parte de Luna Neagră în sectorul comunicării, al informării, dar și al relației cu frații, cu rudele apropiate. Nativii, în contextul în care și Saturn, guvernatorul lor, și Pluton retrogradează în zodia lor, vor fi mult testați acum și vor trebui să-și învețe niște lecții, unele mai dure, altele mai ușor de acceptat, legate de principiile lor de viață, de modul în care au abordat până acum viața în ansamblul ei. Pot apărea tentații legate de studii noi, de plecări în străinătate, dar și karma legată de familie, de rudele apropiate, se poate activa acum și le poate cere, poate, o revizuire a relației cu aceștia. Ceea ce ar trebui să facă nativii acum ar fi să învețe, să se informze în direcții noi care să-i ajute în evoluția personală și profesională. De asemenea, comunicare trebuie revizuită și conturată în favoarea lor.

Vărsător

Cei născuți în zodia Vărsător au parte de Luna Neagră în sectorul financiar, al banilor obținuți din muncă proprie. Pentru acești nativi urmează o perioadă în care vor învăța lecții legate de administrarea propriilor finanțe. Unii pot descoperi moduri noi de a face bani, alții pot fi tentați să se implice în activități care promit câștiguri mari, însă care se vor dovedi înșelătoare. Provocările pot fi mari și se cere multă prudență în acest sens. Dacă au fost prea cheltuitori, vor fi forțați de Lilith să-și revizuiască atitudinea, iar dacă au fost zgârciți, acum vor fi forțați să învețe să împartă cu ceilalți. Pot apărea neplăceri legate și de salariu sau de modul în care sunt remunerați pentru o muncă depusă.

Pești

Cei născuți în zodia Pești au parte de Luna Neagră întocmai în semnul lor, pe casa personalității, activând și axa relațională. Nu este exclus ca în această perioadă nativii să fie tentați să cadă pradă viciilor, să dezvolte dependențe, obsesii sentimentale sau depresii, mai ales dacă vor veni ca o recădere, dacă în trecut s-au mai confruntat cu acestea. De asemenea, pot simți că nu au încredere în ei și pot fi tentați să se retragă și să respingă tot ce vine nou în viața lor. Pentru că acest context se va mai petrece abia peste 12 ani, Peștii trebuie să profite pentru a evolua spiritual, personal, dar și profesional și sunt sfătuiți să caute puterea în interiorul lor, dar mai ales să schimbe acele principii de viață care le pun piedici și obstacole în ascensiune. Va fi nevoie de multă conștientizare de sine și de accesarea înțelepciunii ancestrale.

Sursă foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro