10 domenii bizare în care s-a folosit astrologia

De Adina Radu, pe

Astrologia nu este văzută ca o știință exactă, deși horoscopul este cea mai citită parte a unui ziar. Poate pentru unii semnul zodiacal poate fi folosit doar ca un tatuaj interesant, dar mulți iau în serios acest domeniu. De-a lungul timpului, astrologia a servit ca o știință adevărată în domenii la care nu te-ai fi gândit niciodată că ar avea nevoie de previziuni astrologice.

Înmulțirea animalelor

Fermele depind de înmulțirea animalelor, uneori puii asigură continuitatea unei afaceri. Pui de animale sănătoși și puternici înseamnă fermă de succes. Crescătorii de animale foloseau, pe vremuri, astrologi pentru a le spune când trebuie să înmulțească animalele pentru ca acestea să dea urmași cu anumite caracteristici. Unii doreau cai frumoși, așa că voiau ca puii să se nască în zodia Balanței.

Fermierii luau în considerare sfaturile astrologilor și când venea vorba de castrare sau înțărcare.

Biblie

Căutarea viitorul în stele este condamnată de creștini pentru că este văzută ca un afront adus lui Dumnezeu, cel ce știe totul. Există diverse pasaje în Biblie care întăresc această idee, astrologia este o formă de magie, este cea care aduce răul și îl supără pe Dumnezeu.

Agricultură

Succesul oricărei culturi depinde de sezon. Astrologia calcula poziția planetelor și, deci perioadele ploiase și cele secetoase. Fazele lunii erau și ele importante pentru planarea semințelor. Semințele trebuiau plantate la creșterea lunii pentru a da rod bogat. Scăderea lunii era importantă pentru eliminarea buruienilor și repararea gardurilor.

Meteorologie

Ca spectru, astrologia și astronomia sunt două lucruri diferite. În perioada victoriana, exista chiar termenul de profeția vremii, ce combina astronomia cu astrologia.

Propaganda în cel de-al doilea război mondial

Obsesia lui Hitler pentru ocultism i-a adus un spion nedorit, un Nostradamus modern, Louis de Wohl, care a fost și astrolog pentru ambasadorul României în Marea Britanie, Viorel Virgil Tilea.

De Wohl scria horoscopul lui Hitler așa că, serviciile secrete britanice l-au recrutat și folosit pentru a conduce propaganda din Statele Unite. De Wohl a fost folosit timp de opt luni în SUA, pentru a transmite oamenilor că astrele nu îl vor ajuta pe Hitler să câștige războiul, făcând ca foarte mulți oameni să se înscrie în armata SUA.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!