Alin Oprea

De Corina Buhagiar, pe

Solistul trupei Talisman s-a născut pe 20 noiembrie 1971 la Turda. La 5 ani credea că vioara lui e stricată dacă nu cântă singură. Mai târziu a înţeles că el este cel care trebuie s-o stapânească.
A urmat Liceul de muzică, chiar la acest instrument. A cântat încă de la 15 ani în trupe de rock din Cluj, Alpha Rock, Sin, Compact.

Împreună cu Tavi Colen a înfiinţat la Bucureşti grupul „Talisman” în 1996. La sfârşitul acelui an luau deja marele premiu la festivalul „Om bun”.

Piesa de rezistenţă a formaţiei a fost „Atât de singur” care a dominat topurile în 97-98. În 1998 Talisman este desemnată Formaţia Anului, iar în 1999 Formatia Pop Rock a Anului şi susţine recitaluri la Festivalul Mamaia şi la Cerbul de Aur.

Îşi începe colaborarea cu legendara formaţie Phoenix şi au concerte atât în ţară cât şi în străinătate. În 2006 când formaţa împlinea 10 ani de activitate, Alin Oprea şi Tavi Colen hotărăsc să se despartă, iar Alin continuă proiectul alături de instrumentişti.

Alin este căsătorit cu Larisa pe care a cunoscut-o pe 30 noiembrie 1997, la o zi după lansarea lui „Arât de singur”, primul lor single. Au împreună doi copii, Melissa şi Adrian. „Nu regret nimic din cariera mea, declară Alin, însă mi-ar fi plăcut să mă nasc într-o ţară în care muzica pe care o cântăm să fie la rang de artă”.

foto: Mediafax

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!