Cum poate să arate cancerul de piele! O poză devenită virală îți poate salva viața!

De Consuela Stratulat, pe Ultimul update Joi, 28 iulie 2016, 13:48
O femeie din Anglia a postat pe Facebook o fotografie cu o unghie afectată de cancer de piele, pentru a-i face pe oameni să conștientizeze pericolul acestei boli și să meargă la doctor. Află-i povestea și vezi cum arată melanomul când apare pe unghie.

Melanie Williams are 36 de ani, iar la un moment dat a observat o pată neagră pe unghia de la degetul mare și a presupus că are o ciupercă, potrivit huffingtonpost.co.uk. Când a văzut că nu îi mai trece, a mers la medic, care i-a pus un diagnostic năucitor: cancer de piele. Pentru că a vrut să îi facă pe oameni să nu ignore astfel de simptome, s-a gândit să posteze pe Facebook o fotografie cu degetul afectat de boală și un mesaj în care și-a spus povestea.

See that on my thumb? Do you know what it is? Its skin cancer. This grew from nothing in a matter of weeks. I thought it…

Posted by Melanie Williams on Wednesday, 8 July 2015

„Vedeți pata neagră de pe degetul meu? Știți ce este? Este cancer de piele. A apărut deodată și a crescut în câteva săptămâni. Am crezut că este o infecție fungică sau un neg. Din păcat nu. Am fost norocoasă, pentru că melanomul nu s-a răspândit și va fi scos săptămâna viitoare, împreună cu jumătate din deget. Sfârșitul ar fi fost altul, dacă aș fi ignorat simptomele și nu aș fi mers la medic. Nu caut milă, ci vreau doar să îi fac pe oameni să conștientizeze pericolul. De accea vă spun să mergeți la medic și să verificați orice excrescență ori modificare a pielii, spuneți-le oamenilor din jur să meargă la doctor de asemenea. Nu lăsați totul la întâmplare și nu căutați scuze. Eu voi lupta cu boala în cel mai scurt timp, dar dacă aș fi ignorat semnalele, aș fi pierdut mai mult decât un deget. De aceea vă rog să nu îmi lăsați comentarii despre cât de curajoasă sunt sau despre cât de rău vă pare, ci făceți-vă timp și răspândiți mesajul mai departe ori spuneți-le oamenilor să meargă la un control”, a scris Melanie Williams pe Facebook.
Sute de mii de oameni au dat share mesajului și alte zeci de mii au dat like. Nici comentariile nu au întârziat să apară, cei mai mulți oameni alegând să îi mulțumească tinerei pentru că și-a împărtășit povestea, pentru a salva viața altora.

Cum recunoști melanomul?

Melanomul este cea mai periculoasă formă de cancer de piele, însă poate fi tratat, dacă este diagnosticat la timp. Specialiștii ne recomandă să mergem regulat la dermatolog și să verificăm acasă fiecare parte a corpului nostru, inclusiv unghiile de la mâini și picioare sau scalpul. Dacă observi o aluniță asimetrică, cu margini neregulate și cu diferite culori pe suprața ei, precum și cu o dimensiune mai mare de 6 mm sau care crește de la o zi la alta, mergi de urgență la medic.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!