Cum afli ce tip de siluetă ai

De Consuela Stratulat, pe
O fashionistă adevărată este mereu la curent cu tendințele, însă știe că nu orice haină este potrivită pentru corpul ei. Vezi cum afli ce tip de siluetă ai.

Designerul Bradley Bayous a descoperit formula care le ajută pe femei să identifice ce tip de siluetă au și ce haine li se potrivesc, porivit oprah.com. Cu ajutorul matematicii, orice femeie, indiferent de forma corpului, poate arăta sexy.

Măsoară-te!

Primul pas pe care trebuie să îl faci pentru a afla ce siluetă ai este să îți măsori umerii, bustul, talia și coapsele. Notează cifrele pe foaie și cu ajutorul lor vei reuși să identifici tipul de siluetă pe care îl ai.

Silueta triunghi inversat

Dacă dimensiunea umerilor și a bustului este cu peste 5% mai mare decât a coapselor, înseamnă că ai silueta triunghi inversat. De exemplu, dacă ai 90 de cm la umeri, iar șoldurile sunt mai mici de 86 cm, înseamnă că intri în această categorie. Jachetele și sacourile cambrate sunt piesele vestimentare care te avantajează cel mai bine, pentru că îți scot în evidență talia și creează iluzia unei siluete clepsidră. Bluzele sau rochiile cu peplum și rochiile sau fustele cloș ar trebui, de asemenea, să nu îți lipsească din garderobă.

Silueta dreptunghi

Dacă umerii, bustul și șoldurile au cam aceeași dimensiune, înseamnă că ai silueta triunghi. Astfel, intri în această categorie dacă talia este cu mai puțin de 25% mai mică decât umerii și șoldurile, iar diferența dintre umeri, bust și șolduri nu este mai mare de 5%. Ți se potrivesc piesele cu volane în zona șoldurilor și a bustului, pentru că îți dau volum în zonele cheie.

Silueta pară

Dacă ai șoldurile vu peste 5% mai late decât umerii, atunci ai silueta triunghi sau pară. De exemplu, dacă dimensiunea umerilor este de 91 cm, iar a șoldurilor de 95,8 cm, atunci intri în această categorie. Ți se potrivesc rochiile cloș, pentru că va ascunde dimensiunea mare a șoldurilor și va accentua dimensiunea mică a umerilor și a taliei.

Silueta clepsidră

Silueta perfectă are formă de clepsidră. Te numeri printre norocoasele cu forme ideale dacă umerii și șoldurile au aceeași dimensiunea, iar talia este mică și bine definită. Mai exact, ar trebui să fie cu cel puțin 25% mai mică decât umerii sau șoldurile, iar diferența dintre dimensiunea șoldurilor și a umerilor nu este mai mare de 5%. Ți se potrivește aproape orice tip de haine, dar rochiile mulate sau cele cloș îți vor scoate în evidență silueta impecabilă.

Sursa foto: 123rf.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!